Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στην Βουλή η κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών

Ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ


Το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται οι φήμες που θέλουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σχεδιάζει την κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών Νομού Ροδόπης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, με πάνω από 10 χρόνια προσφοράς, έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο τόσο στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της πυρόσβεσης όσο και της Πολιτικής Προστασίας. Το συγκεκριμένο Πυροσβεστικό κλιμάκιο εξυπηρετεί ένα δήμο που αριθμεί πάνω από 35.000 κατοίκους. Στην ακτίνα δράσης του περιλαμβάνονται πλήθος οικισμών, αγροτικές και δασικές εκτάσεις, το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών αλλά και τμήμα της Εγνατίας Οδού η οποία έχει κόμβο στην περιοχή, δηλαδή , σχεδόν το 65% του νομού Ροδόπης.

Ενδεχόμενη κατάργηση του κλιμακίου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, τη στιγμή που η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με την ενδυνάμωση του Βιοτεχνικού Πάρκου, την ίδρυση το 2008 παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες, την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και με την βελτίωση βασικών υποδομών με μία στοχευμένη δέσμη μέτρων την περίοδο 2004-2009.

Σε σύσκεψη μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και στην οποία παρευρέθησαν σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς τις περιοχής αποφασίστηκε ομόφωνα η τοπική κοινωνία να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω διοικητικής υποβάθμισης, ερημοποίησης και δημογραφικής απογύμνωσης της περιοχής.


Ε Ρ Ω Τ Α Τ Α Ι

Ο κος Υπουργός


Προτίθεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καταργήσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών;

Τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει η Κυβέρνηση για να ενισχύει αντί να υποβαθμίζει τους νέους καλλικρατικούς δήμους;


Αθήνα, 19 / 01 / 2011

Ο ερωτών Βουλευτής


Ευριπίδης Σ. Στυλιανίδης

Βουλευτής Ροδόπης
 
.