Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Kαθηγητής του ΔΠΘ κληρώθηκε στο Μισθοδικείο και το Δικαστ. Κακοδικείας

Θα είναι για το 2011
αναπληρωματικό μέλος
και των δύο Σωμάτων

      ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ
      ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ;


Από την Ολομέλεια του ΣτΕ κληρώθηκαν τα μέλη του Μισθοδικείου και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, για το 2011.

Ειδικότερα, τακτικά μέλη του Μισθοδικείου (άρθρο 88 παράγραφος 2 Συντάγματος και Ν. 3038/2002) κληρώθηκαν η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, ο αρεοπαγίτης Δ. Μουστάκας, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Χρυσούλα Καραμαδούκη, οι καθηγητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ν. Τέλλης, Αθ. Πουλιάδης και Παν. Κορνηλάκης και οι δικηγόροι Αθηνών Λεων. Πανούσης, Ι. Παπαδογιαννάκης και Ν. Μαυρομάτης.

Αναπληρωματικά μέλη του Μισθοδικείου κληρώθηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας Βαρβάρα Ραφτοπούλου και Αντ. Ντέμσιας, οι αρεοπαγίτες Β. Φούκας και Ν. Μπιχάκης, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου Στ. Πούλης και Κ. Κωστόπουλος, οι καθηγητές Νομικών Σχολών Συμ. Μηναΐδης (Θράκης), Παρ. Αρβανιτάκης (Θεσσαλονίκης), Κ. Φινοκαλιώτης (Θεσσαλονίκης), Σπ. Φλογαΐτης (Αθήνας), Χ. Κούσουλας (Θεσσαλονίκης) και Γ. Λεβέντης (Αθήνας), καθώς και οι δικηγόροι Αθηνών Ι. Δρυλλέράκης, Δ. Κορφιάτης, Δ. Μανώλης, Γ. Παπαϊωάννου, Β. Χειρδάρης και Δ. Γιώτσας.

Το Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 Συντάγματος) το απαρτίζουν όλα τα μέλη του Μισθοδικείου, εκτός του καθηγητή Κορνηλάκη (τακτικό μέλος), Κούσουλα και Λεβέντη (αναπληρωματικά μέλη) και των δικηγόρων Μαυρομάτη (τακτικό μέλος) και των Χειρδάρη και Γιώτσα (αναπληρωματικά μέλη).

Πρόεδροι του Μισθοδικείου είναι κατά περίπτωση ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμμένος και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδας, ενώ πρόεδρος του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας είναι ο Πικραμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μισθοδικείο δικάζονται μόνο οικονομικές απαιτήσεις των δικαστών και εισαγγελέων (διαφορές αποδοχών, αυξήσεις αποδοχών, διεκδικήσεις επιδομάτων, κλπ.) και στο Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας εκδικάζονται αγωγές κατά παραλείψεων δικαστών.


.