Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η βραχονησίδα Ζουράφα, δυτικά της Σαμοθράκης, αφορμή για την τουρκική απόβαση στα τρία ελληνικά νησιά;

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για το σχέδιο Suga, που ήταν το ναυτικό τμήμα της «Βαριοπούλας»

Στο Θρακικό Πέλαγος θα αναζητούσαν την αφορμή για την τουρκική απόβαση
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε προηγούμενη ανάρτηση, που μπορείτε να δείτε εδώ, κάναμε αναλυτική αναφορά στις αποκαλύψεις που έγιναν από το τουρκικό Τύπο αναφορικά με δημιουργία ελληνοτουρκικού επεισοδίου όχι μόνο στον Βόρειο Έβρο και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και στα ύδατα.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε  το σχέδιο «Suga», που ήταν το ναυτικό τμήμα της «Βαριοπούλας» και προέβλεπε μεταξύ άλλων τουρκική αποβαση σε τρία ελληνικά νησιά, τις Οινούσσες, τους Φούρους και την Λέρο, καθώς και σε σειρά ακατοίκητων βραχονησίδων τύπου Ίμια.
Αυτό που πρέπει όμως να τονιστεί είναι η αφορμή που θα συνέβαιναν όλα αυτά. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γενί Σαφάκ", , στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο Suga,  «προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα».

Υπενθυμίζεται ότι το νησί Ζουράφα ή Λαδοξερα είναι μια βραχονησίδα στο Θρακικό Πέλαγος, δυτικά της Σαμοθράκης που ανήκει στην Ελλάδα αλλά αμφισβητείται έντονα αυτό από τους Τούρκους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκύπτουν προστριβές με Τούρκους ψαράδες να μπαίνουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα και έλληνες να κατηγορούνται ότι μπαίουν σε τουρκικά.

Με άλλα λόγια, η αφορμή πάλι από την Θράκη θα δινότανε...

.