Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Τον Ξυνίδη συνάντησαν οι επαγγελματίες της Ξάνθης

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις τοπικές επιχειρήσεις

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;


Τον αναπληρωτή Υπουργό Περφιερειακής Ανάπτυξης συνάντησαν το μεσημερί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξλανθης Σωτήρης Τσιακίρογλου και εκπρόσωποι των μεταποιητικών σωματείων της Ομοσπονδίας και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην καταβολή της επιδότησης του 12%, στον συμψηφισμό των χρεών των επιχειρήσεων με το Δημόσιο και στις νέες επενδυτικές προοπτικές που μπορεί να προσφέρει ο Αναπτυξιακός Νόμος στην περιοχή. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο Σωκράτης. Ξυνίδης ήταν ιδιαίτερα ανοιχτός σε προτάσεις, ενώ εξήγησε πώς θα γίνει η αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρονται με το νέο Αναπτυξιακό.

Ακόμη, σε συνδυασμό με αυτή τη νέα λειτουργία του αναπτυξιακού νόμου, συζητήθηκε και ο νέος ρόλος και η νέα θεσμική παρουσία που αναλαμβάνουν τα Επιμελητήρια στο πλαίσιο αυτό.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατανόησης και ουσιαστικής ενημέρωσης, γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό γι’ αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας του επιχειρηματικού κόσμου με την πολιτική ηγεσία.» αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Ομοσνπονδίας Επαγγελματιών



Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/