Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ανανεώθηκε η θητεία του Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί

Υπογράφηκε στην εκπνοή του 2010 από την υπουργό Παιδείας κι επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η σχετική απόφαση
Μέχρι τέλους εκβίαζε η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας, παρεμβαίνοντας όπου μπορούσε υπέρ των ψευτομουφτήδων
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μέχρι τελευταία στιγμή παιζόταν όλα για όλα. Η αβελτηρία του ελληνικού κράτους δημιουργούσε το πρόσφορο έδαφος να αναπτύσσονται διάφορες τάσεις, γύρω από τους ψευτομουφτήδες που το τελευταίο διάστημα είχαν αποθρασυνθεί. Αποκορύφωμα η φωτογράφησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο που δεν είχε γίνει καθόλου τυχαία, οι επανωτές επισκέψεις στην μητέρα πατρίδα για την νομιμοποίησή τους, η συμμετοχή τους σε διεθνή ισλαμικά συνέδρια, η οργάνωση εκδηλώσεων όπου είχαν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, η πρόσκληση και συμμετοχή τους σε κάθε επίσημη εκδήλωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής η απόλυτη περιθωριοποίηση σκοπίμως των νομίμων μουφτήδων στους οποίους βεβαίως απευθυνόταν όλοι οι θρησκευτικοί λειτουργοί αναγνωρίζοντάς την ως ηγεσία.
Κι όμως κατάφεραν τόσο ο Αχμέτ Μετά όσο και ο Ιμπράμ Σερήφ να ευλογούν τελετές, μπαϊράμια και ραμαζάνια, να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια σε θρησκευτικές, αθλητικές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις να δέχονται στα γραφεία τους επιτετραμμένους από την Τουρκία, συλλόγους Τούρκων αποδήμων, να υπεραμύνονται με την στάση τους τους Γκρίζους λύκους, να θέλουν να έχουν τη πρωτοκαθεδρία σε ότι αφορά την μειονότητα να διενεργούν εράνους και να ελέγχουν την ορεινή ζώνη και τα πομακοχώρια παρά τις αντιδράσεις των εκεί κατοίκων. Βεβαίως ποτέ δεν τους νομιμοποίησαν με την παρουσία τους ξένοι διπλωμάτες από τους συχνούς επισκέπτες στην Θράκη, Αμερικανούς, Βρετανούς, Ολλανδούς, Γάλλους, Γερμανούς, Αυστριακούς κ.α. που έρχονται. Δεν έκαναν το ατόπημα αυτό, πλην των Τούρκων υψηλών επισκεπτών που οπωσδήποτε θα είχαν συνάντηση με την απαραίτητη φωτογράφηση μαζί τους.

Η είδηση είναι απλή και περιέχεται σε κάποιες σειρές του επίσημου εγγράφου που μπορεί να δει και μέσω του ίντερνετ στο site Διαφάνεια όπου με απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ανανεώνεται η θητεία (10ετής) του νυν μουφτή Ροδόπης Μέτσο Τζεμαλή απόφαση που προσυπογράφει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/