Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

M. Όθωνας: «Κυριαρχικό μας δικαίωμα ο φράχτης στον Έβρο»

«Ότι πήραμε, πήραμε από μετανάστες», δηλώνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


«Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο όσοι έχουν νόμιμες προϋποθέσεις» διαμηνύει ο Μ. Όθωνας. Επιμένει για τον φράχτη στον Έβρο.

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στο ζήτημα της μετανάστευσης και με τη χαρακτηριστική φράση «ότι πήραμε, πήραμε» σημείωσε:

«Από αυτό το βάρος δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Η Ελληνική οικονομία, η Ελληνική κοινωνία είχε ένα θετικό πρόσημο από τη μεταναστευτική ροή αλλά αυτό προ πολλού έχει εξαντληθεί».

Για τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από την Κομισιόν, ο κ. Όθωνας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που δεν παραβιάζει διεθνείς συνθήκες, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα και σέβεται την αξιοπρέπεια των ανθρώπων κάθε φυλής, χρώματος και προέλευσης είναι μία επιλογή της κυβέρνησης και δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Ο κ. Όθωνας επεσήμανε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν όσοι έχουν νόμιμες προϋποθέσεις, «οι υπόλοιποι θα φύγουν» τόνισε ενώ για το θέμα του ασύλου, σημείωσε πως το νέο πλαίσιο θα αποφασιστεί από μία κεντρική υπηρεσία που θα απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από πολιτικούς επιστήμονες και κοινωνιολόγους.


Πηγή:  http://www.real.gr/