Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Άρωμα παραμονής με νίκη για την Ξάνθη

Υποδέχεται την Λάρισα και έχει την ευκαιρία να κλειδώσει την παραμονή, δίνοντας την χαριστική βολή στους θεσσαλούς

ΤΟ PREGAME ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Την ευκαιρία να τελειώσει με το θέμα της παραμονής έχει η Skoda Ξάνθη, που υποδέχεται την Κυριακή (20/02 ώρα 19:30ΝΕΤ) την ομάδα της Λάρισας στα Πηγάδια και με νίκη ρίχνει τους Θεσσαλούς στο καναβάτσο και αυτή αναπνέει καθαρό αέρα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι στην ευχάριστη θέση να έχει πλήρης την ομάδα του και αυτή προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου, ενώ την ίδια ώρα η Λάρισα του Νίκου Κωστένογλου, δεν μπορεί να υπολογίζει 8 ποδοσφαιριστές της και βαθμολογικά είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Η 23η αγωνιστική της Superleague από ότι φαίνεται θα είναι ιδιαίτερα καθοριστική ή θα ξαναβάλει πολλούς σε σκέψεις και περιπέτειες. Οι Ξανθιώτες δεν αναμένεται να αλλάξουν κάτι στην βασική 11άδα που ξεκίνησε με τον Ατρόμητο, καθώς η απόδοση της ομάδα ήταν εξαιρετική και αμυντικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, παρόλο αυτά θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Σάντος, Τζάγκι, Καζάκης, Κατόνγκο και Φλίσκας, όμως και αν αυτό δεν συμβεί, στον πάγκο θα υπάρχουν πολύ καλές λύσεις για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Από την άλλη μεριά ο Νίκος Κωστένογλου δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κανόμπιο, Μπλάζεκ, Αμπάρη, Ταλ και Βελάσκο, λόγω τραυματισμού, ενώ οι Νταμπίζας, Κουζάν και Κατσιαρός έχουν συμπληρώσει κάρτες και δεν θα αγωνιστούν.

Στην αποστολή της Skoda Ξάνθη βρίσκονται οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Γσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κομεσίδης, Μπέρτος, Στιούαρτ, Αντεφέμι, Φλίσκας, Μπόατενγκ, Πόι, Κιντάνα, Μαρσελίνιο, Σουάνης, Καζάκης, Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Σάντος και Μπούγκα.

Ενώ για την ομάδα της Λάρισας οι 19 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Ξάνθη είναι οι: Τσοντοφάλσκι, Πρίφτης, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Μελίσσης, Βενετίδης, Καρανίκας, Ιγκλέσιας, Αμπουμπακάρι, Ρομέου, Κόζακ, Πλιάγκας, Σίμιτς, Πανκράτ, Ρέντζας, Σιατραβάνης, Μετίν, Τσιμπάμπα, Κούλιτς.

Ακόμα και την προϊστορία θα πρέπει να ξεπεράσει η Skoda Ξάνθη για να φτάσει σ' αυτήν την νίκη και να θυμηθεί παλιές καλές εποχές, αφού τα τελευταία χρόνια τα βρίσκει μπαστούνια με την Λάρισα. Τα τελευταία 5 χρόνια στα μεταξύ τους αποτελέσματα, η Skoda Ξάνθη μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, όμως την χαρά της νίκης έχει να γευτεί από το 2006-07 με το γκολ του Παρασκευά Άντζα.


Πιο αναλυτικά:

2005-06 Skoda Ξάνθη - Λάρισα 1-0 (Λουτσιάνο)

2006-07 Skoda Ξάνθη - Λάρισα 1-0 (Άντζας)

2007-08 Skoda Ξάνθη - Λάρισα 1-1 (Γκρζέλακ - Κυριακίδης)

2008-09 Skoda Ξάνθη - Λάρισα 1-1 (Νταμπίζας αυτ. - Ιγκλέσιας)

2009-10 Skoda Ξάνθη - Λάρισα 0-1 (Μπλάζεκ)


Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Παμπορίδης (Κιλκίς), με βοηθούς τους κ. Δημόπουλο (Μακεδονίας) και κ. Δημητριάδη (Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο κ. Αμπάρκιολης (Μακεδονίας).

*Στην Ξάνθη θα ταξιδέψουν μεμονωμένα και 450 φίλοι της Θεσσαλικής ομάδας, που εξασφάλισαν τα εισιτήρια που τους προμήθευσε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική αστυνομία θα είναι αυξημένα και θα πρέπει οι φίλαθλοι της Ξάνθης, εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, να προσέλθουν και νωρίτερα, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/