Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αποστολή της Frontex και στην Ιταλία για λαθρομετανάστες

Πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει πλέον μόνο ο Έβρος, αφού οι εξελίξεις στην Β. Αφρική δημιουργούν ζητήματα και σε άλλες χώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η Ευρωπαϊκή Ενωση στέλνει την Κυριακή στην Ιταλία μία ομάδα ειδικών της ευρωπαϊκής δύναμης προστασίας των συνόρων, Frontex, για να συμβάλουν στις προσπάθειες των τοπικών αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα μεταναστών από την Τυνησία.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στις ακτές της νήσου Λαμπεντούζα από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν απομακρύνθηκε από την εξουσία ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Αλι.

Η Ιταλία ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να αντιμετωπίσει το κύμα των μεταναστών.

«Από τις 20 Φεβρουαρίου 2011, η αποστολή της Frontex, "Ερμής", θα αναπτυχθεί επισήμως για να βοηθήσει τις ιταλικές αρχές να αντιμετωπίσουν το κύμα των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Οι ομάδες θα απαρτίζονται από ειδικούς σε θέματα προστασίας των συνόρων από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, τους οποίους θα συντονίζει η Frontex με την υποστήριξη αεροσκαφών και πλοίων.

Την Τρίτη, η Μάλμστρομ ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα λάβει η ΕΕ για να βοηθήσει τις ιταλικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η επιπρόσθετη χρηματοδότηση με άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό καθώς και το διάβημα διαμαρτυρίας προς τη νέα κυβέρνηση της Τυνησίας.
 
 
Πηγή:  http://www.nooz.gr/