Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Εμπλοκή στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία

Τι αναφέρει σχετικά με το θέμα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑΤο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει και να εφαρμόσει την συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που διαπραγματεύτηκε με την Ε.Ε. αν οι Βρυξέλλες δεν εφαρμόσουν παράλληλα συμφωνία σταδιακής κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

"Από την αρχή των διαπραγματεύσεων για την Συμφωνία Επανεισδοχής είχαμε με σαφήνεια μεταφέρει στους συνομιλητές μας - σε κάθε ευκαιρία - ότι δε θα υπογράψουμε τη συμφωνία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας στο θέμα των θεωρήσεων", σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι τα συμπεράσματα του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ υπολείπονται των προσδοκιών της Άγκυρας.

"Οι ευρωπαίοι φίλοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία δεν είναι χώρα δεύτερης κατηγορίας. Ζητούμε ίση μεταχείριση, όπως όλοι οι πολιτισμένοι λαοί. Όσο το Συμβούλιο δεν εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάργηση των θεωρήσεων, δεν πρόκειται ούτε να υπογραφεί, ούτε και να εφαρμοστεί η συμφωνία επανεισδοχής", έγραψε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πηγή:  http://www.enet.gr/