Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αντίστροφη μέτρηση για τα Όσκαρ που θα έχουν και άρωμα… Θράκης

Ο εβρίτης Χρήστος Στέργιογλου, ως πρωταγωνιστής του «Κυνόδοντα» αισιοδοξεί ότι η ταινία του Γ. Λάνθιμου μπορεί να φέρει το αγαλματίδιο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ -θα μεταδοθούν τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος). Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Λος Άντζελες και στο εάν θα καταφέρει ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, στην οποία ως γνωστόν πρωταγωνιστεί ένας Θρακιώτης: ο εβρίτης ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διδυμότειχο. Όσο για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες; Τα βραβεία αναμένεται να «στέψουν» βασιλιά τον... Λόγο του Βασιλιά του Τομ Χούπερ, εκτός και αν στον δρόμο του βρεθεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Social Network.

Έχοντας ήδη συγκεντρώσει πλήθος κινηματογραφικών βραβείων και διακρίσεων από ενώσεις κριτικών, ο Λόγος του Βασιλιά επιδιώκει να είναι εκείνος ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και να κατακτήσει αρκετά από τα 12 Όσκαρ για τα οποία είναι υποψήφιος. Το βραβείο A' ανδρικού ρόλου ο Κόλιν Φερθ το έχει στο «τσεπάκι» του για την ερμηνεία του ως βασιλιά Γεωργίου του 6ου, ο οποίος εκτός από τα προβλήματα διαδοχής του θρόνου είχε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα τραυλισμού του.

Πιθανότατα και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ίσως και σκηνοθεσίας θα δοθεί στον Λόγο του Βασιλιά -αν και σε αυτές τις δύο κατηγορίες το χρυσό αγαλματάκι διεκδικεί με αξιώσεις το Social Network και ο σκηνοθέτης του Ντέιβιντ Φίντσερ. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι δέκα υποψηφιότητες του Αληθινού Θράσους των αδελφών Κοέν. Το τρομερό δίδυμο αποτελεί σίγουρα μια δύναμη που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Οικοδεσπότες της φετινής τελετής στο Kodak Theatre του Λος Άντζελες θα είναι η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος, μάλιστα, βρίσκεται και στη λίστα των υποψηφίων Α' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία 127 Ώρες. Οι παρουσιαστές, με τη βοήθεια μιας σειράς καινοτομιών και τη νέα τεχνολογία θα προσπαθήσουν να δώσουν νέα πνοή στον θεσμό και να προσελκύσουν ένα κοινό νεότερο σε ηλικία. Γιατί εκτός από τις λαμπερές παρουσίες, τα ρούχα και τα βραβεία, τη βραδιά των Όσκαρ «μετράει» και η... τηλεθέαση.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Λέτε να ζήσουμε μια μεγάλη βραδιά για το ελληνικό σινεμά αλλά και την Θράκη μας, μέσω του Στέργιογλου;

.