Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σύλληψη δύο διακινητών τα ξημερώματα στον Πέπλο

Επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα οκτώ παράνομους μετανάστες

Αλλη μια επιτυχία της Αστ. Διεύθυνσης Αλεξ/πολης σε συνεργασία με την Frontex

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Την 28-03-2011 και ώρα 01.30΄στην περιοχή Πέπλου Έβρου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές και οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 27-03-2011, εντοπίστηκε, με τεχνικά μέσα, ομάδα δέκα (10) περίπου ατόμων να κινείται στην αγροτική περιοχή Γεμιστής Έβρου. Μετά από αρκετή πεζοπορία, η ομάδα σταμάτησε σε σημείο με πυκνή βλάστηση, πλησίον διασταύρωσης του οικισμού του Πέπλου με την Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, κατέστη εφικτή η διάκριση των οδηγών - διακινητών, καθώς ο ένας (1) από αυτούς προπορευόταν της ομάδας, ενώ ο δεύτερος την ακολουθούσε διακριτικά και εξ αποστάσεως. Μόλις ο τελευταίος αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών, κατάφερε να διαφύγει προσωρινά. Αρχικά συνελήφθη ο πρώτος οδηγός – διακινητής και οι οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες. Δύο ώρες αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος, κατά την προσπάθειά του να επιστρέψει στην Τουρκία, πλησίον του σημείου όπου είχε κρύψει την πλαστική βάρκα, με την οποία μετέφεραν από κοινού με τον πρώτο τους μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική όχθη.

Κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών και η πλαστική βάρκα της διακίνησης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
 
.