Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ρομά κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ Ξάνθης

Διαμαρτύρονται για τη διακοπή προγράμματος επιδότησης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Σε κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ Ξάνθης έχουν προχωρήσει από το πρωί της Τρίτης, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της Ξάνθης και των γύρω Νομών που διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος επιδότησης νέων επαγγελματιών Ρομ του Οργανισμού.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν από το πρωί όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και άναψαν φ ωτιές. Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έχουν προχωρήσει σε δαπάνες για το εν λόγω πρόγραμμα και μόλις ελάχιστοι πρόλαβαν να πάρουν την πρώτη δόση του προγράμματος, πριν αυτό διακοπεί στις 13-4-10.

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ όλο το τελευταίο διάστημα δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την κατάσταση στις συνομιλίες τους με την κεντρική υπηρεσία του ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας και έτσι την Τρίτη προχώρησαν σε κατάληψη του ΟΑΕΔ Ξάνθης.




Δηλώσεις Μαζαράκη-Συμεών



Στις δηλώσεις του ο Διευθυντής του τοπικού καταστήματος Σπύρος Μαζαράκης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει κατανόηση, αλλά είναι κάτι που χειρίζεται η κεντρική υπηρεσία χωρίς ο ίδιος να μπορεί να παρέμβει, παρά μόνο να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ για το πρόβλημα.




Από την πλευρά του ο Ηλίας Συμεών, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ δήλωσε ότι ζητεί την κατανόηση των συμπολιτών του για την αναστάτωση που προκλήθηκε αλλά έκανε λόγο για το έσχατο μέσο πίεσης που έχουν οι ΡΟΜ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος.




 
Στον ΟΑΕΔ βρέθηκαν από το πρωί πάνω από εκατό ΡΟΜ κυρίως από την περιοχή των Κιμμερίων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου καθώς και στελέχη του ΚΚΕ, καθώς σχετική ερώτηση έχουν καταθέσει βουλευτές του κόμματος.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/