Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στο τμήμα Ιασμος - Βαφέικα

ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ;


Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της περιοχής

Αμαξάδων και συγκεκριμένα, στα τμήματα Α2-3635 Ίασμος – Βαφέικα και Α2-3536 Βαφέικα – Ίασμος,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ά ρ θ ρ ο 1ο

α) Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στα τμήματα Α2-3635 Ίασμος – Βαφέικα και Α2-3536 Βαφέικα – Ίασμος της Εγνατίας Οδού, από την τοποθέτηση της σήμανσης, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη εργοταξιακής σήμανσης που εκπόνησε η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

β) Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 9 και 10 του Κ.Ο.Κ. σήμανση, με κατάλληλες πινακίδες και εμπόδια, για την ημέρα και με φώτα ή ανακλαστικά στοιχεία, για τη νύχτα, με μέριμνα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».


Ά ρ θ ρ ο 2ο

α) Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ισχύει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, έως την περάτωση των παραπάνω αναφερόμενων εργασιών, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.

3861/2010.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης που έχει την κατά τόπο και καθ΄ύλη αρμοδιότητα.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»"

.