Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Παπούλια-Γιαννακίδη αύριο το μεσημέρι

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΙΖΟΝΑ
ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΜΑΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ
ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ;



Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια συναντάται αύριο ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Στην συνάντηση αυτή ο κ. Γιαννακίδης θα θέσει υπ’ όψιν του προέδρου τα δύο ψηφίσματα του περιφερειακού συμβουλίου, όπου ζητείται να μην κλείσουν τα δύο εργοστάσια της Ζάχαρης και της ΣΕΚΑΠ σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, αντίστοιχα.

Εντωμεταξύ, οι εργαζόμενοι στο συνεταιριστικό εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις και απέκλεισαν, γραφεία πολιτικών, όπως του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, αλλά και της ΑΤΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του ενός σωματείο εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, Γιάννης Ζάπτης, διατύπωσε φόβους ότι κάποιοι επιχειρούν να αποδυναμώσουν το μοναδικό Ελληνικό εργοστάσιο καπνοβιομηχανίας στην περιοχή, μη χρηματοδοτώντας το, προκειμένου να γονατίσει οικονομικά και επικρατήσει τελικά το μονοπώλιο και οι πολυεθνικές.

«Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης για τις συνεχόμενες αυξήσεις στους φόρους των τσιγάρων, όπως επίσης και το ληστρικό επιτόκιο της ΑΤΕ 11,4%. Υπάρχει βιώσιμη λύση για την λειτουργία της ΣΕΚΑΠ και αυτή συνίσταται, στην καταβολή των επιδοτήσεων για τον εξοπλισμό από τον αναπτυξιακό νόμο και του 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας, προκειμένου να εισρεύσει ρευστό στην εταιρεία και να κάνει τις εξαγωγές της. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τη μείωση του προσωπικού από 450 σε 280 εργαζόμενους(σ.σ. λόγω συνταξιοδοτήσεων). Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το κράτος το 2010 το κράτος έλαβε 250 εκ ευρώ από φόρους στα τσιγάρα. Θέλει άραγε το κράτος να χάσει αυτά τα χρήματα ξεπουλώντας το εργοστάσιο;», αναρωτήθηκε ο κ. Ζάπτης.

Ερωτηθείς για το αν θα πληρώσουν ποτέ οι διοικήσεις, που διορίζονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις κάθε φορά, του εργοστασίου για την κακοδιοίκηση, λόγω της οποίας έφτασε σε αυτό το σημείο 0 της ρευστότητας,απάντησε ότι στην Ελλάδα έχουμε τους πιο αυστηρούς νόμους, που όμως δεν εφαρμόζονται ποτέ…


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/