Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Tζότζολα: “Δεν αποδέχομαι το διορισμό μου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!”

Το ίδιο ρουσφέτι με τον Καρχιμάκη δέχτηκε με υπογραφή Ντόλιου και η ορεστιαδίτισσα αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ, αλλά τον αρνήθηκε


ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ




 
Την απόφαση της να μην αποδεχθεί την προσωποπαγή θέση που δικαιούνταν να πάρει ως πρώην εργαζόμενη της Ολυμπιακής ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επρόσωπος της ΝΔ Βασιλική Τζότζολα. Με κοινή απόφαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ.Ρέππα και των υφυπουργών Εσωτερικών Γ. Ντόλιου και Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη τοποθετήθηκε σε θέση δικηγόρου στον ΟΑΣΑ. Ανάλογες αποφάσεις υπήρξαν για τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκη όπως και για σειρά άλλων πολιτικών στελεχών που εργάζονταν στην Ολυμπιακή πριν την πώληση της προκαλώντας αντιδράσεις.

«Ως δικηγόρος του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής, όπως και οι υπόλοιποι 4.500 εργαζόμενοι, είχα το νόμιμο δικαίωμα μεταφοράς στο Δημόσιο / ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Με καθυστέρηση 18 μηνών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μου το υπενθυμίσει με το υπ’ αριθμ.: 98/2011 ΦΕΚ. Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι και η Τζότζολα … “μια από τα ίδια”, δε φρόντισαν να με ρωτήσουν πριν” δήλωσε η Βασιλική Τζότζολα. “Ώστε να λάβουν την απάντηση ότι, ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι …»

Οι μετακινήσεις έγιναν με βάση το νόμο 3717/2008 του πρώην υπουργού Μεταφορών της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη που ψηφίστηκε προκειμένου να μεταβιβασθεί η Ολυμπιακή, δίχως να υπάρχουν απολύσεις εργαζομένων. Προβλέπει την μεταφορά τους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4 δισ. ευρώ.


Πηγή:  http://www.zoomnews.gr/