Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Εμφανίστηκε ταντάκιας τα ξημερώματα στην Ξάνθη

Τετρακόσια ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο η λεία του

ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΞΑΝΘΗΣ;



Την 15-03-2011 και ώρα 05:15΄π.μ. στην πλατεία Εμπορίου – Ξάνθης, ένας (1) δράστης αγνώστων στοιχείων, πλησίασε από πίσω 21χρονη ημεδαπή και της αφαίρεσε τραβώντας την τσάντα της, με αποτέλεσμα η παθούσα να πέσει και να τραυματισθεί ελαφρώς στο κεφάλι. Η αφαιρεθείσα τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ΕΥΡΩ, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα. Δράστης μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Πράξη καταγγέλθηκε στην Υπηρεσία του Τ.Α. Ξάνθης το οποίο ενεργεί την προανάκριση.




Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με αφορμή πρόσφατα περιστατικά διαπράξεως διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τσαντών από άτομα που προσεγγίζουν γυναίκες νεαρής συνήθως ηλικίας κινούμενες μόνες τους κυρίως, σας συμβουλεύει τα εξής :

· Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

· Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και κρατήστε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.

· Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα.

· Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

· Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους αναψυχής ή εστίασης (ταβέρνες, καφετερίες κ.λ.π.) μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα.

· Μην μεταφέρετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας ή μεγάλα χρηματικά ποσά.

· Όταν κινείστε με το αυτοκίνητό σας ή όταν σταθμεύετε παρατηρήστε την κίνηση των μοτοσικλετιστών δίπλα ή πίσω σας.

· Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καμπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.

· Ασφαλίστε κατά την κίνηση σας τις πόρτες του αυτοκινήτου σας.

· Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

· Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

· Καταγγείλετε άμεσα το γεγονός στην Αστυνομία (100).
 
.