Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Γ.Γ. Καταναλωτή


Συζητήθηκαν θέματα
αρμοδιότητάς τους σε
χθεσινή συνάντηση στην
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ



Τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν την προστασία του καταναλωτή συζήτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Σπυράκος, στη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η κ. Νικολάου υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης και ανάπτυξης μιας σύγχρονης καταναλωτικής συνείδησης στον Έλληνα πολίτη μέσα από δράσεις που θα περιλαμβάνουν την ενημέρωση και εκπαίδευση στους τομείς προστασίας, υγείας, ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων του.

Τόνισε επίσης ότι οι δράσεις αυτές, οι οποίες είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν και στα σχολεία, θα πρέπει να έχουν περιοδικότητα και συνέχεια .

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του παρεμπορίου για το οποίο αναφέρθηκε ότι είναι «πληγή» και τονίσθηκε η ανάγκη καταπολέμησής του.

Η κ. Νικολάου εξήρε το έργο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Κακαλή και τα μέλη της κ. Μίλτος Κουτρούλας και κ. Δέσποινα Παρισίδου και ανέφερε ότι θα συνεργαστούν στη διοργάνωση κοινών δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Μανανάς και η υπάλληλος του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού κ. Ελπινίκη Τσόγκα.

.