Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τριεθνής συνεργασία για το μεταναστευτικό

Την αποφάσισαν Ελλάδα,
Βουλγαρία  και Ρουμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Συνεργασία για την επίτευξη μεγαλύτερης βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυξημένης πίεσης προς την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων, αποφάσισαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσής και Εσωτερικών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Οι υπουργοί των τριών χωρών πραγματοποίησαν κοινή συνάντησή στο...υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση ήταν η πρώτη για τα θέματα αυτά.

Οι Χρήστος Παπουτσής, Σβ.Σβετάνοφ της Βουλγαρίας και Τράιν Ίγκας της Ρουμανίας έστειλαν κοινή επιστολή στον ομόλογό τους υπουργό της Τουρκίας και τον καλούν σε συνεργασία και κοινή συνάντηση στο τριεθνές σημείο των συνόρων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε, επίσης, να ζητηθεί η συμμετοχή και του FRONTEX στον επαναπατρισμό μεταναστών, καθώς και μια σειρά μέτρων και κοινών δράσεων τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των τριών χωρών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μετανάστευση, το άσυλο και την εγκληματικότητα.

Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, για να εισέλθουν στη συνθήκη Σένγκεν.

.