Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προσωποκράτηση των εκδοτών «Μιλλέτ» και «Γκιουντέμ» ζητά η Χαρά Νικοπούλου

Αφού είχαν μόνο 700 ευρώ καταθέσεις, είχαν φροντίσει να εξαφανίσουν από πάνω τους καταθέσεις, περιουσιακά στοιχεία και κινητά στοιχεία
Νέες αγωγές και κατά των ψευτοϊμάμηδων του Δερείου για όσα ισχυρίστηκαν ψευδώς στο δικαστήριο σε βάρος της
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την άμεση πληρωμή στη Χαρά Νικοπούλου 20.000 ευρώ από την εφημερίδα Γκιουντέμ και 30.000 ευρώ από την Μιλλέτ, αποφάσισε το Πρωτοδικείο μετά την καταδίκη των δύο εφημερίδων από το δικαστήριο, το οποίο επέβαλε την πληρωμή του συνολικού ποσού των 150 χιλ ευρώ στην εφημερίδα Γκιουντέμ και 120 χιλ. ευρώ στην εφημερίδα Μιλλέτ. Ήδη ο δικηγόρος της Χαράς Νικοπούλου υπέβαλε τα έγγραφα κατάσχεσης μπλοκάροντας τους λογαριασμούς των δύο εφημερίδων στις τράπεζες Ζιραάτ και Εθνική αναφέροντας πως σε περίπτωση μη πληρωμής θα προέβαινε σε πράξεις κατάσχεσης.

Έτσι μπορεί να κατασχέθηκαν οι λογαριασμοί των Χουλιά Εμίν και Τζεμίλ Καμπζά από την Γκιουντέμ και οι λογαριασμοί των Τζενγκίζ Ομέρ και Μπιλάλ Μπουντούρ από την Μιλλέτ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είχαν μόνο 700 ευρώ! Στην έρευνα για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων των επίμαχων εφημερίδων αποδείχθηκε ότι δεν έχουν κανένα κινητό και ακίνητο στοιχείο στο όνομά τους, οπότε προβλέπεται η προσωποκράτησή τους. Όπως φαίνεται μπορεί να σκέφθηκαν πονηρά και να νομίζουν ότι σ΄αυτήν τη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα θα γλυτώσουν την καταδίκη με τα γνωστά τεχνάσματα, αφήνοντας στον αέρα τη δικαίωση της Χαράς Νικοπούλου που δεν πάει να παιδεύεται.

Υπάρχει όμως η διαδικασία της προσωποκράτησης που θα τη δούμε μάλλον να υλοποιείται. Σε ανησυχία είναι ήδη και όσοι ψευδομαρτύρησαν στις επίμαχες δίκες όπως οι ψευτοιμάμηδες του Δερείου Ιλμί Κουρού, Απτουραχήμ Κουρού, που δέχθηκαν και αυτοί αγωγές για όσα με άνεση ισχυρίστηκαν για την δασκάλα και το έργο της στην περιοχή.

Όπως συνηθίζει να λέει η Χαρά Νικοπούλου δεν ξεκίνησε τις αγωγές για να αποκτήσει χρήματα, αλλά για να δικαιωθεί και να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν με τεχνάσματα και αποκυήματα της φαντασίας τους να συνθλίβουν ανθρώπους.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/