Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νέα διερεύνηση …σκανδάλου με αμμοχάλικα του Κομψάτου

Εμπλέκονται κρατικοί λειτουργοί, ένας πρώην περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ένας πρώην δήμαρχος της Θράκης και ένας πρώην πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ;


Ένας πρώην περιφερειάρχης, ένας πρώην δήμαρχος, ένας πρώην πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης κι ένας κρατικός υπάλληλος, ήδη καλούνται στον ανακριτή για να καταθέσουν για μια υπόθεση αμμοληψίας στον Κομψάτο. Είχε πραγματοποιηθεί τότε μια σύμβαση που είχαν υπογράψει από κοινού και ο στόχος ήταν η αποκατάσταση της κοίτης του ποταμού, αλλά το…. περίσσευμα των αμμοχάλικων να μπορεί να πουληθεί, για να πληρώνεται το έργο, αφού δεν υπήρχαν άλλοι πόροι και οι απαγορεύσεις, αλλά και οι κατασχέσεις μηχανημάτων ήταν στα φόρτε τους.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού το ποτάμι ανήκε στη Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, η οποία βάση της συμφωνίας που υπέγραψαν, δεν αποκόμιζε κανένα όφελος, γι’ αυτό δικαιωματικά κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Στο διάστημα αυτό, ανέλαβε και νέος περιφερειάρχης που είδε ότι η σύμβαση αυτή ήταν διάτρητη και σταμάτησε το έργο ή σύμφωνα με άλλη εκδοχή έληξε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ήταν μέχρι το 2008.

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα ήταν ότι για τους ελέγχους των ποσοτήτων του αμμοχάλικου που πούλησαν, ο μόνος αρμόδιος ήταν η ΚΕΔ ως ιδιοκτήτης, αλλά μάλλον δε γνώριζε τίποτα. Αν λάβουμε υπόψιν με βάση τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, ότι ο σύμβουλος της Περιφέρειας που υπέγραφε και σκέφτηκε αυτή τη μορφή της σύμβασης, προσλήφθηκε αργότερα και στον ιδιώτη επιχειρηματία, τότε η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον.

Ήδη μέχρι στιγμής κλήθηκε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης από τον ανακριτή, του ζητήθηκε 2.000 ευρώ χρηματική εγγύηση και συγχρόνως του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Την Παρασκευή καταθέτει ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου και έπονται ο πρώην περιφερειάρχης Μιχ. Αγγελόπουλος που χθες ήταν για άλλη υπόθεση στο εφετείο Θράκης κατά την οποία απαλλάχθηκε και κρατικός υπάλληλος της ΔΕΣΕ.


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ

Πληθαίνουν τελικά οι αυτοδιοικητικοί μας, πρώην και νυν, που περνούν την πόρτα της Θέμιδος τελευταία και δε θα είναι οι μοναδικοί, αφού έρχεται και άλλη μια μεγάλη υπόθεση για παρόμοιο περιστατικό, που μας απασχόλησε πριν λίγα χρόνια.
Η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή και αργή αλλά μάλλον δεν πάσχει από αμνησία. Από εδώ και πέρα πλέον ζούμε στον αστερισμό της οικονομικής εγκληματικότητας από επώνυμους και βαστάζους η οποία κατά αναγκαία συνέπεια αφορά υψηλής εισοδηματικής στάθμης συμπολίτες μας. Οι φουκαράδες που ξέραμε στα εδώλια μάλλον τελειώνουν.
Εδώ όμως όπως επεσήμανε γνωστός δικηγόρος ελλοχεύει ο κίνδυνος να διογκώνονται ασήμαντες υποθέσεις λόγω της επωνυμίας των εμπλεκομένων, αυτό όμως είναι το τίμημα της αναγνωρισιμότητας. Ας το σκεφθούν όσοι εμπλέκονται στα κοινά.


ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η τελευταία πληροφορία επί του πιεστηρίου ανέφερε ότι πήραν χαρτί να απολογηθούν στον ανακριτή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Κομοτηνής επί Γιάννη Καβαρατζή για μια υπόθεση ανάθεσης της καθαριότητας του ιδρύματος που είχε υποδειχθεί από τη νομική και διοικητική υπηρεσία ως λύση ανάγκης.

Άνθρωποι που δούλευαν αμισθί, πρόεδροι επιστημονικών συλλόγων, επιστήμονες και ιδιώτες μέχρι να διευκρινιστεί ότι δεν υπήρχε κάτι πονηρό στην όλη διαδικασία θα συρθούν στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου και ίσως στις αίθουσες αν κριθεί ότι πρέπει όλα να διασαφηνιστούν επί του ακροατηρίου. Τότε το ερώτημα που γεννιέται είναι ποιος θα αποφασίζει να αναμειχθεί με τα κοινά.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/