Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χρυσά κύπελλα στο μοντέρνο χορό και το hip hop στην Κομοτηνή

Μείναν όλοι άφωνοι βλέποντας τα θρακιωτόπουλα να παρουσιάζουν στην Θεσσαλονίκη ένα πανέμορφο θέαμα αποσπώντας  την πρώτη θέση και το χρυσό κύπελλο σε δύο κατηγορίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μείναν όλοι άφωνοι βλέποντας τα παιδιά της Κομοτηνής να παρουσιάζουν στην Θεσσαλονίκη ένα πανέμορφο θέαμα με την πλαστικότητα των κινήσεων εκεί που απαιτείτο, με την ταύτισή τους με το ρυθμό, που ακριβοδίκαια απέσπασαν την πρώτη θέση και το χρυσό κύπελλο σε δύο κατηγορίες, αυτής του μοντέρνου χορού και του χιπ χοπ.
Η αντιπροσωπεία της σχολή χορού Lets dance με την συνοδεία της Βενετίας Λασκαρίδη πραγματικά έδειξε την συστηματική δουλειά που γίνεται, αλλά και την αγάπη των ομάδων για τον χορό. Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της σχολής έχει ήδη στην κατοχή της μετά από 3 συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς, 3 χρυσά κύπελλα!

Η σοβαρή δουλειά, η επιμονή και ο επαγγελματισμός της ίδιας, καθώς και των συνεργατριών της, μαζί με το πάθος και την αγάπη των παιδιών για το χορό, τους ανέβασαν για άλλη μια φορά στα υψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου!

Φέτος, κατέκτησαν το 1ο χρυσό στην κατηγορία modern dance juniors ανάμεσα σε 9 ομάδες, το 1ο χρυσό στην κατηγορία hip hop solo juniors με την Μαρία Ιωάννου ανάμεσα σε 5 συμμετοχές, την 5η θέση στην κατηγορία hip hop juniors group ανάμεσα σε 19 συμμετοχές και την 5η θέση στην κατηγορία hip hop solo με την Ευτυχία Ρούντου ανάμεσα σε 11 συμμετοχές.

Ουσιαστικός ο ρόλος και των υπεύθυνων των τμημάτων χορού, όπως οι δασκάλες, Ζινέτα Καμίνη, υπεύθυνη των τμημάτων hip hop, Ειρήνη Βλαχοπούλου, Ιωάννα Κάζη, Ειρήνη Νάτσιου και Ειρήνη Αθανασιάδου, που προετοίμασαν τα παιδιά.

Όπως θα πει η κ. Λασκαρίδη μιλώντας στο «Χρόνο»: «ο χορός δεν είναι μόνο ευκαμψία, σκληρή προπόνηση, ελαστικότητα, αλλά κυρίως είναι ψυχή. Να μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μέσα από το σώμα σου, να μη χρειάζεται να πεις με λόγια αυτό που νοιώθεις, να το εκφράζεις με το κορμί σου, να ακούς τη μουσική και να δίνεις την ένταση, την απαλότητα κι όλα αυτά να τα βάλεις σε μια αρμονία με τις κινήσεις των ποδιών, των χεριών, να αναπνέεις σωστά. Είναι μια σύνθετη διεργασία που έχει κερδίσει τα παιδιά μας. Όταν τα είδαν να χορεύουν όλοι μπλόκαραν. Θα ακούν Κομοτηνή και θα …τρέμουν», μας λέει χαμογελαστή.


Οι ομάδες που διακρίθηκαν

ΗΙΡ ΗΟΡ JUNIOR GROUP: Κων/να Τσουρέκα, Βασιλική Οικονομίδου, Τ Κατερίνα ασίδου, Ηλιάννα Τζελέπη, Ραφαέλλα Σαϊτη, Βασιλική Μελαχροινού, Κατερίνα Στεργίου, Ευτυχία Ρούντου, Μαρία Ιωάννου, Σοφία Σασουκασβίλη, Ελένη Τσαραμπουλίδη, Ελένη Φαλέκα, Γ Κατερίνα εωργίου, Άννα Σισμάνη, Σταυρούλα Σισμάνη, Ελίνα Λεμονίδου, Ευθυμία Σμαραγδά, Παναγιώτα Μελίδου, Νάνσυ Χηράκη, Μαρία Τσεκμέζογλου, Ευτυχία Καρακιουλάχη, Ιωάννα Νικούδη. HIP HOP JUNIOR SOLO: Μαρία Iωάννου. HIP HOP YOUTH SOLO: Ευτυχία Ρούντου. ΜΟΝΤΕΡΝΟ: Κατερίνα Τασίδου, Ευτυχία Ρούντου, Βασιλική Μελαχροινού, Μαρία Τσεκμέζογλου, Γεωργία Μεριτσίδου, Μ Κων/να αρκοπούλου, Γεωργία Ρούντου, Μαρίνα Ανδρεάδου, Ηλιάννα Τζελέπη, Αφροδίτη Καρανικολάου, Βασιλική Οικονομίδου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και κυρίως γιατί ανέδειξαν το όνομα της Κομοτηνής.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/