Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για θέματα υγείας εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης

Συμμετείχαν οι διοικητές των Νοσοκομείων Αλεξ/πολης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Υπουργείο και την ΠAM-Θ αλλά και απεσταλμένοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στο Γραφείο του Διοικητή του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 07-04-2011 της ομάδας διαχείρισης κρίσης που συστάθηκε με την ΔΥ1δ/Γ.Π.οικ. 27700 απόφαση του Υ.Υ.Κ.Α. για θέματα που απορρέουν από την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών για θέματα αρμοδιότητας του Υ.Υ.Κ.Α με την συμμετοχή των
•Τον προϊστάμενο Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής του Υ.Υ.Κ.Α κ. Σύρρο ως συντονιστή.

•Την προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του Υ.Υ.Κ.Α. κ. Τσακατάρα

•Εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ την κα. Οικονομοπούλου, η οποία διερεύνησε με τη συμμετοχή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης όπου παρευρέθησαν οι τρεις διοικητές των Νοσοκομείων :

1.Αλεξ/πολης κος Ραπτόπουλος Νικόλαος

2.Διδυμοτείχου κος Λαζόπουλος Δημήτριος

3.Κομοτηνής κος Χατζηνέστορας Ηρακλής

Επίσης συμμετείχαν από την αιρετή Περιφέρεια, από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και οι αστυνομικοί Δ/ντες των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Οι 3 Διοικητές των Νοσοκομείων συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του ΠΟΥ ( Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ) και του ECDC οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι από τον Υπουργό Υγείας.

.