Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η εκδήλωση για το βιβλίο για την Αδριανούπολη και την Ορεστιάδα

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα;

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ;
ΤΙ ΕΙΠΕ Η Β. ΤΖΟΤΖΟΛΑ;


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το περασμένο Σάββατο στον «Ιανό» της Σταδίου, στην Αθήνα, η παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου των Δημητρίου Κιηγμά και Γεωργίου Ρυζιώτη «Αδριανούπολη, Καραγάτς, Νέα Ορεστιάδα: Μια πόλη».

Αρκετοί ήταν οι θρακιώτες της Αθήνας, αλλά ακόμα και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία οι συγγραφείς σκοπεύουν σύντομα να επαναλάβουν και στην Κομοτηνή.

Για το βιβλίο, τους συγγραφείς αλλά και τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στην απώλεια της Ανατολικής Θράκης μίλησαν οι καθηγητές του ΔΠΘ Φάνης Μαλκίδης και Σταμάτης Γεωργούλης, ο γνωστός ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο εβρίτης παλαίμαχος δημοσιογράφος Παντελής Αθανασιάδης (που συντόνισε την εκδήλωση) και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ Βασιλική Τζότζολα.

Μάλιστα, η τελευταία συγκίνησε ιδιαίτερα με το παραμύθι που ανέγνωσε και το οποίο δεν ήταν άλλο από την ιστορία της γιαγιάς της Βασιλικής που ξεριζώθηκε στα τρία της χρόνια και όπως είπε με λυγμούς, «γεννήθηκε αδριανουπολίτισσα και μέχρι να γίνει... ουρανοπολίτισσα, δεν θα πάψει ποτέ να αισθάνεται προσφυγοπούλα»...


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/