Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Απάντηση Ντόλιου για το Τέμενος του Βαγιαζήτ

Πως σχολίασε ο Εβρίτης Υφυπουργός Εσωτερικών το πρωτοσέλιδο "Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τζαμιά στην Θράκη;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ


Απαντώντας  σε ερώτημα δημοσιογράφων για το Τέμενος του Βαγιαζήτ στο Διδ/τειχο και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από ένα μέρος του έντυπου και διαδικτυακού Τύπου, ο κ. Ντόλιος δήλωσε τα εξής :

« Αυτή η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού θωράκισε πολιτιστικά των Έβρο με τον πιο πλήρη και ολοκληρωμένο τρόπο.

Ενέταξε στον ΕΣΠΑ την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Αλεξ/πολη, την ολοκλήρωση της μουσειολογικής έκθεσης στο Βυζαντινό Μουσείο Διδ/τειχου, την μεγαλύτερη παρέμβαση που έκανε ποτέ το Υπουργείο Πολιτισμού και αφορά τον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης – Δοξιπάρας, ενώ διέθεσε σημαντικές πιστώσεις για την συνέχιση των εργασιών στους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Μεσημβρίας -Ζώνης , στη Σαμοθράκη , στην Παναγία Κοσμοσώτηρα των Φερών κλπ.

Στο ΕΣΠΑ επίσης ενέταξε την διάσωση του μουσουλμανικού μνημείου του Βαγιαζήτ, ανταποκρινόμενο σε ένα καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτό εκφράστηκε από όλους τους Δημάρχους Διδ/τείχου και όλους τους βουλευτές του Ν. Έβρου, που εξελέγησαν τις τελευταίες τετραετίες.

Όσο για την επιλογή της Κυβέρνησης να διαθέσει αυτά τα ποσά σε τέτοιου είδους έργα, αντί για την υπόθεση της δημοσιονομικής κρίσης, θεωρώ λαϊκισμό τα περί αντιθέτου λεγόμενα, αφού είναι γνωστό, ότι αυτές οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ δεν μπορούν να διατεθούν ούτε για μισθούς , ούτε για την υγεία, ούτε για την πρόνοια.».

.