Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Βουλγαρία ξεκινά την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα της με την Τουρκία

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα ακόμα το συζητάμε για τον Έβρο και δεν έχουν καν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για τις μελέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η βουλγαρική κυβέρνηση πρόκειται να κατασκευάσει τελικά τον περίφημο φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης να εμποδίσει κάθε περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας του αυθώδη πυρετού από την Τουρκία στην Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη ασθένεια έχει πλήξει τους Βούλγαρους κτηνοτρόφους από τον Ιανουάριο και σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί η προέλευση του προβλήματος προέρχεται από την Τουρκία.

Αποτέλεσμα αυτής της ασθένειας ήταν η σφαγή και καταστροφή χιλιάδων ζώων στην Βουλγαρία γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστιο οικονομικό κόστος για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Αναμφίβολα ο φράχτης αυτός θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και για τους λαθρομετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από τη Βουλγαρία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Μετά από αυτή την εξέλιξη μία πιθανή εκτροπή του ρεύματος των λαθρομεταναστών, αν και μικρής κλίμακας, προς τα ελληνικά σύνορα στο μέλλον δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.


Πηγή:  http://www.radiomax.gr/