Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Προσβλητικά σχόλια του Τούρκου υπουργού Επικρατείας για την Ελλάδα: «Σε λίγο θα ζητιανεύουν»

Μείζον πολιτικό θέμα μετά και από την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΑΡΙΝΤΣ


Προσβλητικά σχόλια για την Ελλάδα έκανε ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μιλώντας σε σεμινάριο για τον περιφερειακό Τύπο στην πόλη Ούρφα. Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν, ήταν το σχόλιο του κ. Αρίντς.

Στην ίδια ομιλία ο κ. Αρίντς είπε ακόμη ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει, ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι είναι μια από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου με ρυθμό ανάπτυξης 9%.

Τα σχόλια του κ. Αρίντς προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για «ιταμή πρόκληση» και προσθέτει: «Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Επίσης, ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση. «Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

 
Πηγή:  http://www.in.gr/