Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σήμερα η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου Μερκουρίδη

Εκδικάζεται η υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη, αλλά διαφωνεί η ιατροδικαστική έκθεση με την αναπαράσταση


Θα διαβαστεί και η έκθεση του τεχνικού συμβούλου Δημήτρη Ψαρούλη που κλήθηκε από την οικογένεια


ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ;

Η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Μικτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 22χρονου Γιώργου Μερκουρίδη που συνέβη στο βενζινάδικο του Γιώργου Μολλά όταν το ανυποψίαστο θύμα δέχθηκε ραντεβού θανάτου, αν και είχε προηγηθεί παρεξήγηση μαζί του σε μπαράκι της πόλης. Τα στοιχεία είναι αλληλοσυγκρουόμενα, ενώ έχουν εξαφανιστεί ίχνη από το επίμαχο όπλο, αλλά και είχε πλυθεί το δάπεδο με τα αίματα πριν ειδοποιηθεί στον τόπο της ανθρωποκτονίας η αστυνομία.

Πολλά στοιχεία θα κληθεί το δικαστήριο να τα διαλευκάνει για να αποδειχθεί η κατηγορία του φόνου, ενώ θα διαβαστούν ιατροδικαστικές εκθέσεις όπως του Παύλου Παυλίδη που εξέτασε το θύμα, αλλά και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, Δημήτρη Ψαρούλη, που είχε έρθει κατά την αναπαράσταση. Το οξύμωρο είναι ότι η αναπαράσταση δεν δικαιολογεί την φύση των θανατηφόρων τραυμάτων του θύματος, όπως έλεγαν καλά πληροφορημένες πηγές κι εκεί θα εστιαστεί η όλη υπόθεση για να διακριβωθεί αν πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης ή για θανατηφόρο βλάβη εξ αιτίας ατυχήματος κι εκπυρσοκρότησης του όπλου κατά την συμπλοκή. Πάντως σε βαθειά οδύνη ζει όλο το διάστημα η οικογένεια του αδικοχαμένου Μερκουρίδη που έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κύκλο ανθρώπων που τους συμπαρίσταται και ζητά να ικανοποιηθεί η ψυχή του θύματος που χάθηκε τόσο άδικα κι ανέλπιστα. Θυμίζουμε διαδηλώσεις που είχαν γίνει στο κέντρο της Κομοτηνής με πανό και πλακάτ που έγραφαν ότι: «Ο φονιάς είναι ελεύθερος και το παιδί μας στο χώμα», «να μιλήσει η δικαιοσύνη» κλπ.

Πρόσφατα μάλιστα οι γονείς του χαροκαμένου παιδιού δέχθηκαν απειλητική προσβολή και για το άλλο παιδί τους και κατέθεσαν μήνυση στον εισαγγελέα, ενώ δέχθηκαν και μήνυση από την πλευρά των φερόμενων δραστών ότι τους απείλησαν και τους εξύβρισαν, υποθέσεις που θα εκδικαστούν προσεχώς. Πάντα στην εκκίνηση της δίκης παρατηρείται ένταση και μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Θα δούμε το σημερινό κλίμα στην Αλεξανδρούπολη που μάλλον δεν θα απέχει από την κατάσταση που επικρατούσε άλλες φορές.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής είναι ο δικηγόρος Άγγελος Νεστωρίδης και υπεράσπισης είναι οι δικηγόροι Θεόδωρος Αγγλιάς και Στέφανος Παύλου.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/