Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Οι σημερινές εκδηλώσεις των "Ελευθερίων" της Αλεξανδρούπολης

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ
ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ;



ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2011



ΩΡΑ 9.00 ΠΜ:
Το 2ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Αναδάσωση και Αθλητισμός» της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη στις 11/05/2011.

Σημείο συνάντησης: Στάδιο Φώτης Κοσμάς

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αλεξανδρούπολης - ΜΓΣ Εθνικού .

Η δεντροφύτευση και οι αθλητικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή μαθητών, αθλητών και Ελλήνων Ολυμπιονικών (Πυρρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Γιώργος Σιγάλας, Νάσος Γαλακτερός, Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή κλπ).


ΩΡΑ 8.00 ΜΜ:
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
«Θράκη: από το περιθώριο στο προσκήνιο της μνήμης και της ταυτότητας»
Ομιλητής: Μαλκίδης Θεοφάνης, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την χορωδία του Φιλεκπαιδευτικου Ομίλου Αλεξανδρούπολης και θα διανεμηθεί δωρεάν τυπωμένη η ομιλία .

ΩΡΑ 8.30 ΜΜ:


Στον υπαίθριο χώρο του Γαλλικού Σταθμού

Α ΜΕΡΟΣ: Προβολή ντοκυμαντέρ

1.«Οι ράγες της Ιστορίας» [Παραγωγή: 3ο γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (Γυμνάσιο Δόμνα Βισβύζη) που έχει διακριθεί με το 1ο βραβείο στο μαθητικό φεστιβάλ ντοκυμαντέρ Χαλκιδικής 2010)]

2. «Το τραμ» [(Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου)]


Β. ΜΕΡΟΣ Μουσική εκδήλωση

1.Μουσικά ταξίδια με το 5ο γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

2.Τα τρένα που φύγαν… (Μουσική εκδήλωση με τραγούδια εμπνευσμένα από τον σιδηρόδρομο– μουσική επιμέλεια Στέλιος Βραχιόλογλου)

Επιμέλεια, οργάνωση και συντονισμός: Φωτεινή Τοζακίδου, υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων Β/μιας εκπαίδευσης Νομού Έβρου

.