Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έκτακτο: δεν ξέρουν ακόμα την ταυτότητα του τραυματία διαδηλωτή

Δώδεκα συνολικά οι τραυματίες από τα επεισόδια μετά την πορεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 24 προσαγωγές



ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι νοσηλεύεται ένας εκ των διαδηλωτών της σημερινής πορείας στη κέντρο της Αθήνας, ενώ συνολικά έξι έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της πορείας 12 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, ενώ έγιναν 24 προσαγωγές.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να τού αφαιρεθεί. επισκληρίδιο αιμάτωμα από το κεφάλι. Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη τα στοιχεία του και διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε.

Κλειστό παρέμεινε μέχρι αργά το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας, επί της Πανεπιστημίου, μπροστά στη Βουλή, αλλά και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Στα Εξάρχεια οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έγιναν συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπάρχουν οκτώ τραυματίες, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προαγωγές υπόπτων

 
Πηγή:  http://www.tanea.gr/