Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σε σύσκεψη για τα στρατόπεδα αλλά και στο Χιδερέλεζ των Ρομά ο Πεταλωτής

Τι ειπώθηκε από την στρατιωτική ηγεσία στους πολιτικούς φορείς της Ροδόπης;

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ;


Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης με τη στρατιωτική ηγεσία στο χώρο της Θράκης, για τις εγκαταστάσεις ανενεργών στρατοπέδων της περιοχής της Ροδόπης.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης και προώθησης αναπτυξιακών ευκαιριών, προκειμένου να υπάρξει αρμόδια ενημέρωση. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός αφού ευχαρίστησε την τοπική στρατιωτική ηγεσία, τόνισε μεταξύ άλλων :

Η σχέση και η διασύνδεση της περιοχής μας με τις στρατιωτικές υπηρεσίες της τοπικής μας κοινωνίας είναι γνωστή. Ο στρατός -και σε πανελλήνιο επίπεδο- συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας μας και ειδικότερα της περιοχής μας. Με βάση την ενημέρωση που είχαμε για τα ανενεργά σε χρήση στρατόπεδα θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ο καθένας από εμάς προτάσεις για την αξιοποίηση της χρήσης τους, προς το δημόσιο συμφέρον. Μια αναπτυξιακή προσπάθεια για την περιοχή στην οποία ευελπιστούμε να βρούμε το στρατό αρωγό.

Ακολούθως ο Γιώργος Πεταλωτής έτυχε θερμής υποδοχής στο Χιδερέλεζ, τη γιορτή των Ρομά για τον Αϊ Γιώργη στον οικισμό Αλάν Κογιού, δηλώνοντας σχετικά:

Άνθρωποι οι οποίοι τιμούν την παράδοση τους, γιορτάζουν την «παλιά γιορτή του Αγίου Γεωργίου». Βρισκόμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε την παράδοση μιας κοινωνικής ομάδας που έχει ανάγκη από τη στήριξη μας, σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο πολιτείας. Οι Έλληνες Ρομά της Κομοτηνής γιορτάζουν και αυτό είναι σημαντικό για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

.