Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τελεσίγραφο των ΕΑΣ Ξάνθης, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου στην ΠΑΣΕΓΕΣ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στον αέρα εξακολουθούν να είναι οι επιδοτήσεις των αγροτών στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας και σε ορισμένα Ιόνια νησιά.

Τελεσίγραφο 48 ωρών, που λήγει σήμερα, έδωσαν στην ΠΑΣΕΓΕΣ 28 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) των παραπάνω περιοχών. Ως τις 15 Μαΐου υπάρχει περιθώριο για να πάρουν τα πρωτόκολλα, ενώ επανειλημμένα έχουν τονίσει ότι δεν θα δεχθούν το έργο των ΕΑΣ να το υποκαταστήσει οποιοσδήποτε άλλος.

Οι 28 ΕΑΣ ζητούν από την ΠΑΣΕΓΕΣ ν' ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη για το ΟΣΔΕ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία προεκτύπωσης των αιτήσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των παραγωγών και να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. «Μέχρι και σήμερα εμποδίζετε επιλεκτικά την είσοδό μας στο σύστημα», επισημαίνουν.

Στο τωρινό έγγραφό τους σημειώνουν ότι «δεδηλωμένη πρόθεσή μας είναι να υλοποιήσουμε το έργο αλλά όχι εις βάρος των ενώσεών μας» και επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

«Στην αντίθετη περίπτωση θα σας θεωρήσουμε αποκλειστικά υπεύθυνους για την ενδεχόμενη απώλεια των επιδοτήσεων των δικαιούχων», καταλήγουν οι 28 ΕΑΣ, που είχαν προχθές νέα σύσκεψη στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας.

Το κείμενο συνυπογράφουν οι ΕΑΣ: Αλμυρού, Αρναίας, Αρτας-Φιλιππιάδας, Βέροιας, Βισαλτίας Σερρών, Βοΐου Κοζάνης, Βόλου, Γρεβενών, Διδυμοτείχου, Δράμας, Ελασσόνας, Θεσσαλονίκης «Νέα Ομοσπονδία», Καστοριάς, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Κιλκίς, Κοζάνης-Σερβίων, Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, Λευκάδας, Νάουσας Ημαθίας, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πηλίου-Β.Σποράδων, Πιερίας, Πολυγύρου, Σερρών, Τρικάλων, Φαρσάλων.

«Δεν μπορεί να μας ζητούν με 26 ευρώ για κάθε δήλωση για επιδότηση, δηλαδή μείωση των χρημάτων στο 1/3 από πέρσι, και να ζητούν να κάνουμε την τριπλάσια δουλειά. Ας κρατήσουν έστω το περσινό τιμολόγιο», μας ανέφερε ο διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας, Σάκης Γκουντάρας.


Πηγή:  http://www.enet.gr/