Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το τρένο της μεγάλης φυγής θυμίζει η Ξάνθη

Είναι να σε πιάνει μελαγχολία βλέποντας με τη σειρά τα τελευταία ρεπορτάζ της ομάδας, καθώς σεδόν κάθε μέρα κάποιος φεύγει ή  εκδηλώνει την επιθυμία να φύγει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Είναι να σε πιάνει μελαγχολία βλέποντας με τη σειρά τα τελευταία ρεπορτάζ της ομάδας. Σχεδόν κάθε μέρα κάποιος φεύγει, κάποιος εκδηλώνει την επιθυμία να φύγει κ.τ.λ. Η στήλη «μαύρο πρόβατο» που λέει αλήθειες το έγραψε πριν από καιρό, «κάποιος να κλείσει την πόρτα». Σε όλες αυτές τις αποχωρήσεις -που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα- υπάρχουν παίκτες που θα θέλαμε να μην είχαν φύγει ποτέ αλλά και εκείνοι που ότι είχαν να προσφέρουν λίγο ή πολύ το προσφέρανε, κρίνοντας καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι απόψεις διίστανται και δεν είναι της στιγμής να αναλυθούν όλες οι περιπτώσεις ξεχωριστά.



Φτου κι απ' την αρχή

Ο αριθμός των αποχωρήσεων είναι ήδη μεγάλος και έπεται και συνέχεια. Το ανησυχητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η Skoda Ξάνθη θα είναι μια νέα ομάδα του χρόνου που θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Μια ομάδα που αναγκαστικά θα κάνει πολλές μεταγραφές ώστε να καλυφθούν τα κενά. Μια ομάδα που θα έχει να διαχειριστεί στη μεταγραφική περίοδο λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν μόνο εύκολα δε θα είναι τα πράγματα για την επόμενη σεζόν και θα χρειαστεί εκτός από τύχη και πολύ δουλειά, τόσο αυτήν την περίοδο,όσο και κατά τη διάρκεια του μονταρίσματος. ΄


Φευγάτοι

Ουζουνίδης και Παπαδημητρίου από χθες τσέκαραν και πάλι διαβατήρια, βρίσκονται στο εξωτερικό με τη δουλειά που τους περιμένει φέτος να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αυτή τη περίοδο.


Και επίσημα χθες
Πάει και ο Μπούγκα, χαιρέτησε στη χθεσινή προπόνηση, ένας παίκτης που στο πρώτο του διάστημα στη Ξάνθη έδειξε καλά στοιχεία, κάτι που δυστυχώς δε συνέβη φέτος. Τώρα, για να μην προτρέχουν κάποιοι σκεπτόμενοι ότι δε πήρε ευκαιρίες, θα πούμε απλά ότι ήταν τέτοια η εικόνα του ακόμη και στις προπονήσεις που απέτρεπε τον οποιοδήποτε προπονητή να τον εμπιστευτεί περισσότερο από ότι το έκανε τη φετινή σεζόν.

Τέλος, μετά τα εργομετρικά που ολοκληρώθηκαν εχθές, οι παίκτες θα έχουν ρεπό για το Σαββατοκύριακο.


Παραλειπόμενα

Στοιχειώδη σεβασμό

Κάθε ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα της ομάδος, είτε έχει προσφέρει πολύ είτε λίγο, θα πρέπει να τυγχάνει ανάλογο σεβασμό. Είναι τουλάχιστον απαξιωτικό - μετά τις συγκλονιστικές πληροφορίες για τα εργομετρικά - να μπαίνει κάπου στα ψηλά και όχι όπως θα έπρεπε ξεχωριστά η λύση συνεργασίας με κάποιον ποδοσφαιριστή και δυστυχώς δε συμβαίνει για πρώτη φορά. Σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, για αυτό και δεν είναι τίποτα τυχαίο, και όπως λέει και ο σοφός λαός μας «όπως στρώνεις κοιμάσαι».

Μετά την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στο φιλικό παιχνίδι με την Καβάλα τιμητική πλακέτα στον Ντιέγκο Κιντάνα θα απονείμει και ο σύλλογος παλαιμάχων ΑΟΞ Skoda Ξάνθη.

 
Πηγή:  http://xanthireds.blogspot.com/