Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δικογραφία για την απάτη τουριστικού προκτορείου με τις σχολικές εκδρομές

Όπως μεταδίδουν τα αθηναϊκά site, είχε αποσπάσει χρηματικά ποσά από μαθητές 11 σχολείων της Β. Ελλάδας. Λέτε να είναι εκείνο που ευθύνεται και για τον εγκλωβισμό μαθητών της Αλεξ/πολης στην Βαρκελώνη;
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Δικογραφία σε βάρος δύο ιδιοκτητών τουριστικού γραφείου για απάτη, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι δύο, ηλικίας 54 και 42 ετών, κατηγορούνται ότι απέσπασαν χρηματικά ποσά από μαθητές, χωρίς να διοργανώσουν τις εκδρομές που είχαν υποσχεθεί.


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δύο φέρονται ότι εξαπάτησαν συνολικά εκπροσώπους 11 σχολείων (10 Λύκεια και1 Γυμνάσιο) διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης και άλλων γειτονικών νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριζαν ότι δήθεν θα εξασφάλιζαν στους μαθητές φθηνά «πακέτα» εκδρομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μετά την είσπραξη των προκαταβολών, όμως, τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούνταν οι εκδρομές.

Σε διάστημα δύο περίπου μηνών οι κατηγορούμενοι υπολογίζεται ότι απέσπασαν συνολικά προκαταβολές ύψους 86.000 από τους μαθητές σχολείων της Μακεδονίας και της Θράκης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τα περεταίρω.

Λέτε να είναι το ίδιο πρακτορείο που ευθύνεται για την ταλαιπωρία δεκάδων μαθητών της Αλεξανδρούπολης στην Βαρκελώνη, που έληξε με παρέμβαση του ελληνικού προξενείου και έπειτα από την αποστολή χρημάτων του Δήμου;;;;

.