Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποφασίζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ξάνθης

Συνεδριάζει το μεσημέρι με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Το πρώτο βήμα για την κατεδάφιση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη της Ξάνθης γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης. Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής έρχεται για έγκριση το ζήτημα της εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο γύρω από το ζήτημα της προτεραιότητας για κατεδαφίσεις τελεσίδικων αυθαιρέτων.

Πρόκειται για τη λύση που προτείνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Μούρκας, σε συνεργασία με τους νομικούς του Δήμου προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης θα να λάβει ομοφωνη απόφαση, με βάση την οποία ο Δήμος κατά προτεραιότητα θα μπορεί να κατεδαφίζει τα αυθαίρετα για τα οποία έχει τελεσιδικήσειι η διοικητική διαδικασία και αφορούν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων.


Ευελπιστούν σε μόνιμη λύση απέναντι στις κεραίες

Με τον τρόπο αυτό, θεωρούν οι υπεύθυνοι του Δήμου, ότι οι υπηρεσίες θα μπορούν να προβαίνουν σε κατεδαφίσεις, χωρίς να κινδυνεύουν με αγωγές από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει σαφή θέση του Δήμου έναντι κάθε μελλοντικής προσπάθειας κάποιων να εγκαταστήσουν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς οι συγκεκριμένες παραβάσεις θα αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητας, δηλαδή, θα προηγούνται έναντι όλων των άλλων υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα όταν οι κάτοικοι της Παλιάς επισκέφθηκαν το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας την κατεδάφιση της κεραίας της οδού Μαυρομιχάλη, λαμβάνοντας τη δέσμευση του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη, ότι σύντομα αυτό θα γίνει. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης που θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν την αντίστοιχη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ 1ο:Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για προτεραιότητα κατεδαφίσεων τελεσίδικων αυθαιρέτων. (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κ. Μούρκας Χρήστος)

ΘΕΜΑ 2ο:Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέση στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού Σαρανταπόρου 54.(εισηγητής:Ζαμπάρας Δημήτριος )

ΘΕΜΑ 3ο:Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Ξάνθης για το χαρακτηρισμό χώρου ως «Χώρο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», επί της οδού Θ.Δούκα & Απόλλωνος γωνία, βορείως των Παλαιών Εργατικών Κατοικιών και ανατολικά του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης»(εισηγήτρια: Αικατερίνη Μανά)


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/