Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Λήγει και η παράταση για την απογραφή του πληθυσμού


Κίνδυνος κυρώσεων για όποιους δεν απογραφούν

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΤΕ



Στις 3.00 το μεσημέρι, σήμερα Παρασκευή, ολοκληρώνεται η προθεσμία για την απογραφή πληθυσμού. Οι πολίτες που δεν έχουν προλάβει να απογραφούν για οποιοδήποτε λόγο μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής, που αντιστοιχεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και να απογραφούν εκεί κι όχι κατ' οίκον, με δική τους πλέον πρωτοβουλία. Έτσι θα αποφύγουν και τον κίνδυνο των κυρώσεων που προβλέπονται για όσους δεν απογραφούν, που φτάνουν μέχρι και σε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Όπως ενημερώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η χώρα είναι χωρισμένη σε 94 εποπτείες, σε κάθε μία από τις οποίες λειτουργεί ένα ή και περισσότερα από τα 110 γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι πολίτες επιθυμούν να απογραφούν. Πληροφορίες για τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους επιθυμούν να απογραφούν μέσα στις επόμενες ώρες, υπάρχουν στον ιστότοπο: www.apografi2011.gr, καθώς και στα τηλέφωνα 213-135 2138 - 40.

Τα πρώτα βασικά αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται τον Ιούνιο και θα αναφέρονται στον μόνιμο πληθυσμό ανά δημοτική ενότητα της χώρας, καθώς και στην κατανομή των απογραφέντων ανά φύλο. Οι συγκεντρωτικοί ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες αναμένεται να παρουσιαστούν στο τέλος του 2012.

.