Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Άγρια κόντρα Πεταλωτή – Ξυνίδη με αφορμήν την έκθεση «Θράκη 2011»

Ο Ξυνίδης προτίμησε να μην έρθει στα εγκαίνια, επειδή θα τα έκανε ο Πεταλωτής, που ταξίδεψε στο τσακ μπαμ για το λόγο αυτό στην Κομοτηνή!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



Μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει στις σχέσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και βουλευτή Ροδόπης Γιώργο Πεταλωτή με τον αναπληρωτή υπουργό περιφερειακής Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη, με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης «Θράκη 2011». Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πεταλωτής, όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη μέρα, ενώ ο Ξυνίδης αν και είχε δηλώσει ότι θα παραβρεθεί, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία του επικαλούμενος υποχρεώσεις στην Αθήνα.

Στην πραγματικότητα ο Ξυνίδης φέρεται να θίχτηκε που δεν θα έκανε αυτός τα εγκαίνια. Αφενός είναι πιο αρμόδιος από τον Πεταλωτή ως αν. υπουργός Ανάπτυξης, αφετέρου και ιεραρχικά θεωρεί ότι βρίσκεται πιο πάνω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην κυβερνητική πυραμίδα, καθότι εκείνος είναι υπουργός ενώ ο Πεταλωτής υφυπουργός Εσωτερικών. Λέγεται ωστόσο ότι ο Πεταλωτής είχε απαιτήσει να είναι εκείνος που θα τελέσει τα εγκαίνια, δεδομένου ότι θα γίνονταν στην εκλογική του περιφέρεια, την Κομοτηνή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αντικείμενο της διαμάχης είναι το ποιο από τα δύο σημαντικά κυβερνητικά στελέχη θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην Θράκη. Έτσι είχαμε το οξύμωρο να ανέβει για λίγες ώρες στην Κομοτηνή για να κόψει την κορδέλα ο Πεταλωτής, παρά το βαρύ πρόγραμμα που είχε και το γεγονός ότι έπρεπε αμέσως να αναχωρήσει πίσω για την Αθήνα ενόψει και της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών, όπου συνόδευσε τον Γ. Παπανδρέου. Αντιθέτως, ο Ξυνίδης που δεν είχε φαινομενικά τέτοιο φορτωμένο πρόγραμμα, προτίμησε επιδεικτικά να απουσιάσει...

.