Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πέρασε η κατεδάφιση κεραιών από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης

Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕ;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


Το θέμα της κατεδάφισης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, με αφορμή την κεραία της Οδού Μαυρομιχάλη ήρθε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από πρόταση του Αρμόδιου Αντιδήμαρχου Χρήστου Μούρκα.

Όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος στο XanthiPress.gr, πρόθεσή του είναι να υπάρξει σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θα ζητηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ώστε να κατεδαφίζονται κατά προτεραιότητα οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, ώστε να θωρακιστεί ο Δήμος από τις πιθανές δικαστικές διεκδικήσεις των εταιριών.


Κόντρα Δήμαρχου- Βορίδη

Ο Δημήτρης Βορίδης ανέφερε ότι οι «Πολίτες για την Αλλαγή» θα στηρίξουν το αίτημα, εφόσον το μέτρο εφαρμοστεί σε όλα τα αυθαίρετα του Δήμου και ανέφερε ως παράδειγμα της «Αρχόντισσας» και προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος του αφαίρεσε το λόγο, αναφέροντας ότι είναι εκτός θέματος και το θέμα πέρασε ομόφωνα.


Στον Καπνικό Σταθμό το 4ο Λύκειο

Το 4Ο Λύκειο Ξάνθης πρόκειται να ανεγερθεί στο χώρο απέναντι από το Αμοιρίδειο και πίσω από τον Καπνικό Σταθμό. Η Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης αποφάσισε το χαρακτηρισμό του χώρου ως «χώρου εκπαίδευσης», προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση


Τα περίπτερα προ ημερησίας διάταξης

Ο Δημήτρης Βορίδης ανέφερε ότι συχνά τα θέματα που τίθενται εκτός ημερήσιας διάταξης, τελικά υλοποιούνται. Ανέφερε, ως παράδειγμα, την τοποθέτηση κοντέινερς ανακύκλωση στο πάρκο Κολυμβητηρίου, παρότι είχε θεωρηθεί αδύνατο από το Δήμαρχο Ξάνθης. Επίσης, αν και επρόκειτο να συζητηθεί το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης στον κόμβο της οδού Εθ. Αιμοδότη, τις προηγούμενες μέρες οι εργασίες ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται. Ο Δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση στην απεργία των Ελληνικών Πετρελαίων που καθυστέρηση την παραγωγή ασφάλτου.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα των διαστάσεων των περιπτέρων που δεν μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν λόγω υπέρβασης των διαστάσεων (4 τ.μ.) , παρότι από την Τεχνική Υπηρεσία τους είχαν δωθεί οι υπάρχουσες, με βάση της οποίες προμηθεύτηκαν τα περίπτερά τους. Ο Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι οι διαστάσεις είναι 1.50 Χ 1.70 και δεν υπάρχει περίπτωση να δόθηκαν άλλες διαστάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία.

«Εαν το ζήτημα συζητείται εδώ, δεν θα λυθεί ποτέ. Οι δημόσιες συζητήσεις δημιουργούν προβλήματα. Εαν θέλετε λύση ελάτε να συζητήσουμε κατ΄ιδίαν» είπε ο Δήμαρχος ενώ όπως έγινε γνωστό το ζήτημα βαίνει προς επίλυση στη βάση της νομιμότητας, παρά τις ανεγκλήσεις που υπήρξαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Τέλος μετά από αίτημα του Δ. Βορίδη ο Δήμος πρόκειται να διερευνήσει την πιθανότητα να διοργανώσει το «Αθλητικό Πανόραμα» στην Ξάνθη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/