Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αρχίζει το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Στις 8.00μμ θα απευθύνει ομιλία η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ποιος θα ασχοληθεί, όταν έχει σήμερα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με κεντρικό σύνθημα: «Ανατροπή στην πράξη», αρχίζει το απόγευμα (17:00) στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ το τριήμερο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν με χαιρετισμούς εκπροσώπων ελληνικών κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών και στις 20:00 - την ώρα των δελτίων ειδήσεων δηλαδή - θα απευθύνει ομιλία η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη. Ωστόσο πέφτει επάνω στην Διάσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών και έτσι ελάχιστα αναμένεται να ασχοληθούν μαζί του τα ΜΜΕ.

Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα διεξαχθούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για μία σειρά θεμάτων, με στόχο να είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει αλλοίωση ή νοθεία. Η διαδικασία θα αφορά καταστατικά ζητήματα που αφορούν τη δομή του κόμματος αλλά και πολιτικά ζητήματα, όπως θέσεις για το μεταναστευτικό, τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους κ.α.

Οι σύνεδροι θα ακούσουν τοποθετήσεις υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης και θα έχουν τη δυνατότητα εκείνη την ώρα να ψηφίζουν. Ανάμεσα στους συνέδρους είναι και αρκετοί θρακιώτες, που προέκυψαν έπειτα από εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες πριν λίγες ημέρες. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, θα ολοκληρωθούν οι ομιλίες και θα πραγματοποιηθεί εκλογή προέδρου (δηλαδή της Ντόρας) και οργάνων του κόμματος.

.