Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Είναι αδέρφια: ο ένας χριστιανός και ο άλλος μουσουλμάνος. Βρέθηκαν και γνώρισαν ο ένας τον άλλον μετά από 50 χρόνια στην Κομοτηνή...

Απίστευτη και άκρως συγκινητική ιστορία, που γνωστοποιήθηκε μέσα από την εκπομπή «Πάμε Πακέτο» και θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα


                              ΔΙΑΒΑΣΤΕ
                  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Στην φωτογραφία του «Χρόνου» ο Γιάννης και ο Αμέτ αγκαλιασμένοι και πανευτυχείς που βρέθηκαν στην ζωή μετά από 50 χρόνια έχουν να πουν και να θυμηθούν τόσα πολλά

Ο Αμέτ είναι μουσουλμάνος, ο αδελφός του Γιάννης χριστιανός. Δεν τον ήξερε, βρέθηκαν μετά από αναζήτηση του ίδιου και της εκπομπής «Πάμε πάκετο», όπου απευθύνθηκε κι έσμιξαν στην Κομοτηνή. Ζει στον Ήφαιστο κι απολαμβάνει την αγάπη της άγνωστης μέχρι χθες οικογένειάς του. «Δεν θα ξαναχωρίσουμε» λένε στο «Χ» και δουλεύουν μαζί στο μικρό ταβερνάκι της δημοτικής αγοράς.

Εγώ Θεό κι εσύ Αλάχ και οι δυο μας αχ και βαχ… λέει το τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα που έρχεται να επιβεβαιώσει την διαφορετικότητα, αλλά και την αγάπη που ξεπερνά όρια, αφού όπως αποδείχθηκε ο Αμέτ και ο Γιάννης είναι αδέλφια με το ίδιο αίμα και τον ίδιο πατέρα ασχέτως αν γνωρίστηκαν κι αγκαλιάστηκαν για πρώτη φορά 50 χρόνια μετά!

Η ιστορία τους μπορούσε άνετα να μονοπωλήσει τις γνωστές εκπομπές, τόσο της Αγγελικής Νικολούλη, όσο και της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Τα δύο αδέλφια έσμιξαν μετά από 50 χρόνια για πρώτη φορά κι από τότε είναι αχώριστοι. Τους συναντήσαμε στο μικρό ταβερνάκι της δημοτικής αγοράς στην Κομοτηνή. Ο Αμέτ είναι πολύτεκνος οικογενειάρχης, γνωστός για την περιποιητικότητα και την κοινωνικότητά του στους πελάτες του. Ο Γιάννης είναι ο φυσικός αδελφός του που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε πόλη της Μακεδονίας, στην Κατερίνη και ψάχνοντας τις ρίζες του εντόπισε τον Αμέτ και από τότε έμεινε δίπλα του βοηθώντας τον μιας και ο ίδιος κατά σύμπτωση έχει ασχοληθεί με την κουζίνα.

Ήδη εμπλούτισε το μαγαζί που εκτός από το φημισμένο μπακιρλαμά με ποικιλία κρεατικών ή τα ψητά της ώρας, καθιέρωσε κοντοσούβλι, κοκορέτσι, σαλάτα φάβας με λιαστές ντομάτες, τις παντρεμένες σαρδέλες, μπακαλιάρο σκορδαλιά κι άλλες νόστιμες ποικιλίες που κάνουν την διαφορά. Ο πατέρας μας ήταν καλόκαρδος άνθρωπος, μουσουλμάνος που ασπάσθηκε το χριστιανισμό και προχώρησε την ζωή του φτιάχνοντας άλλη οικογένεια. Ήξερα όμως το παρελθόν του.

«Είχα έρθει πριν 28 χρόνια να βρω τον Αμέτ, αλλά δεν τα κατάφερα», θα πει και μετά έκανα μια επικοινωνία με την εκπομπή «πάμε πακέτο» και μας βρήκαν από εκεί. «Τα αδέλφια μου τα δύο, τον είδαν για πρώτη φορά πριν από ένα δίμηνο, η συγκίνηση του Χρήστου και της Ερασμίας ήταν μεγάλη, όπως και του ετεροθαλή αδελφού μου, του Ρασήμ. Ο Γιάννης είναι ελεύθερος, ζει στον συνοικισμό του Ηφαίστου κι απολαμβάνει την φιλοξενία της οικογένειας του αδελφού του, την εκτίμηση όλων που τον αποδέχθηκαν και τον αγκάλιασαν σαν αίμα τους.

«Για μένα ήταν μια ζεστή αγκαλιά που μου γέμισε ένα μεγάλο κενό», θα πει στο «Χρόνο», για την συνάντησή του με τον αδελφό του που ήταν όνειρο ζωής.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/