Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τίμησαν τον καθηγητή και άνθρωπο Γ. Μπουρίκα στην Αλεξανδρούπολη


Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου και ο Σύλλογος Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής «Γαληνός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ


Σε μία σεμνή, άλλα άκρως συγκινητική εκδήλωση, η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, και ο Σύλλογος Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής «Γαληνός», τίμησαν για τη λειτουργία και την προσφορά της, τα τελευταία 25 χρόνια, τους ανθρώπους της Αιματολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και ιδιαίτερα τον θεμελιωτή της, καθηγητή Γιώργο Μπουρίκα, ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση, μετά από χρόνια διαρκούς αγώνα και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αλλά και ο απλός κόσμος, πρώην και νυν ασθενείς που βρήκαν γιατρειά και απαλύνουν τον πόνο τους, ήταν παρόντες για να τιμήσουν τους ανθρώπους της αιματολογικής κλινικής του ΔΠΘ και τον καθηγητή Γιώργο Μπουρίκα. Εκείνοι που έλαμψαν διά της απουσίας τους ήταν άλλοι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, με ελάχιστες εξαιρέσεις, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και μετά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Δημήτρης Αναστασιάδης, μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τους ανθρώπους της αιματολογικής κλινικής και τον καθηγητή Μπουρίκα που όλα αυτά τα χρόνια «μας έχουν κάνει υπερήφανους σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μέσα από διεθνή συνέδρια και σημαντικές ανακοινώσεις».

Όπως τόνισε, «Το δυσάρεστο είναι πως αποχωρεί ο καθηγητής Γιώργος Μπουρίκας, ο θεμελιωτής και ιδρυτής της κλινικής. Ένας άνθρωπος σεμνός, άριστος επιστήμονας και ανιδιοτελής άνθρωπος, με όλη τη σημασία της λέξης, που τίμησε την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου μας, την ελληνική και διεθνή αιματολογία, αλλά και τον ιατρικό σύλλογο Έβρου, καθώς ήταν μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου για 20 χρόνια. Τίμησε την Αλεξανδρούπολη και τους φίλους του, που τον αγαπάμε, με τον καλύτερο τρόπο. Η τιμητική εκδήλωση που διοργανώσαμε, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για εκείνον. Άλλωστε, για την προσφορά του μιλούν καθημερινά, με τα καλύτερα λόγια, οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς από όλη τη βόρεια Ελλάδα, που τόσα χρόνια είτε θεραπεύτηκαν είτε είδαν την ασθένειά τους να αντιμετωπίζεται με ιδανικό τρόπο και πάντοτε ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ. Ο Γιώργος Μπουρίκας, δεν είναι πλέον Δραμινός, αν και γεννήθηκε εκεί, ούτε Θεσσαλονικιός, αν και μένει εκεί, αλλά είναι Αλεξανδρουπολίτης, για τον τρόπο που ενσωματώθηκε στην κοινωνία μας και για εμάς, και το λιγότερο που θέλουμε είναι να τον μοιραζόμαστε με τη Θεσσαλονίκη!».

Ο καθηγητής Γιώργος Μπουρίκας συγκινημένος και, όπως πάντα, σεμνός, ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν στην εκδήλωση, αλλά και όσους τον τιμούν καθημερινά με την εμπιστοσύνη τους, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες και φίλους του.

 
Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/