Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ξεκινά η καταβολή δικαιολογητικών για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΑΕΔ


ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ
ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;

ΠΟΙΑ EINAI ΤΑ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ;Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ για το 2011.

Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνει ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων. Ειδικότερα:

Σήμερα, 10η Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

Στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και

Την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.


Η διαδικασία

Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.

Ωστόσο, λόγω φόρτου εργασίας στα ΚΕΠ η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΟΑΕΔ, για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης.

Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει τεθεί σε λειτουργία.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το οικογενειακό επίδομα δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.

.