Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τις συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων πρόνοιας της ΑΜ-Θ ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Στην Περιφέρειά μας τα υπάρχοντα εννέα NΠΔΔ συνενώνονται σε συνολικά δύο

ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ;

H ενοποίηση δημόσιων φορέων πρόνοιας έχει ως στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων και καλύτερες υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, χωρίς τα στεγανά κάθε μικρού φορέα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια θα υπάρχουν ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία και ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για το Παιδί και την Οικογένεια.

Αναλυτικά, στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, τα 72 ΝΠΔΔ προστασίας ΑμεΑ συνενώνονται σε 13 ΝΠΔΔ, με 1 ενιαίο οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Π.Δ. για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας με Αναπηρία (ΟΚΦΑμεΑ)». Επίσης, τα 19 ΝΠΔΔ προστασίας παιδιού συνενώνονται σε 9 ΝΠΔΔ, με 1 ενιαίο οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Π.Δ. για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας (ΟΚΦ Παιδιού και Οικογένειας)».

Συνολικά, σε όλη τη χώρα συνενώνονται 91 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας σε 22 Οργανισμούς Κοινωνικής Φροντίδας. Οι υφιστάμενες Μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο και οι θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στο νέο φορέα.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ


9 NΠΔΔ συνενώνονται σε 2


Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Παιδιού και Οικογένειας θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα δύο ΝΠΔΔ που συγχωνεύονται:

1. Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Δράμας

2. Παιδόπολη «Αγ. Γεώργιος» Καβάλας


Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ  θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα οκτώ ΝΠΔΔ που συγχωνεύονται:

1. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καβάλας

2. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ροδόπης

3. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης

4. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Έβρου

5. Θεραπευτήριο Χρ. Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής

6. Θερ. Χρον. Παθήσεων Καβάλας

7. Θερ. Χρον. Παθήσεων Δράμας

.