Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Σαπών


Με δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών και πάρκων σε όλο τον Δήμο Μαρώνειας - Σαπών, συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση με ομάδες εθελοντών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με δράσεις καθαρισμού παραλιών, δασών και πάρκων σε όλο τον Δήμο Μαρώνειας - Σαπών, συμμετέχει ο δήμος με ομάδες εθελοντών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.

Συγκεκριμένα άνδρες του στρατού, της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, θα καθαρίσουν τις παραλίες του Ιμέρου και του Προφήτη Ηλία, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Παράλληλα άνδρες της αεροπορίας από τη 2η ΜΣΕΠ Ισμάρου θα καθαρίσουν τις παραλίες του Πλατανίτη και του Κρυονερίου στην περιοχή της Μαρώνειας.

Ομάδα εθελοντών δημοτών με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ξυλαγανής κ. Πέτρου Πουλαράκη θα καθαρίσουν το αλσύλιο του Αγίου Νεκταρίου στην είσοδο της Ξυλαγανής και θα ευπρεπίσουν τον προαύλιο χώρο.
Ήδη την Κυριακή που μας πέρασε 29 Μαίου 2011, οι εργαζόμενοι της εταιρείας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος (κατάστημα Σαπών), καθάρισαν την παραλία Πετρωτών σε μια προσπάθεια συμβολής τους στην προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Εθελοντισμού (2011) σε συνεργασία με τον δήμο. Στόχος των δράσεων αυτών είναι να δημιουργηθούν δεσμοί με τις τοπικές κοινότητες, να αυξηθεί το ομαδικό πνεύμα και να ενισχυθεί η εταιρική κουλτούρα.

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών δίνει ένα μεγάλο αγώνα με τους λιγοστούς υπαλλήλους του, ώστε να μπορέσει να παραδώσει στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής ένα καθαρό περιβάλλον για να χαρούν τις μοναδικές παραλίες και τα αλσύλια που υπάρχουν στην χωρική του έκταση κι αυτό το καλοκαίρι.