Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Άνθρωπος και βιοηθική, σε εκδήλωση την Δευτέρα στην Ξάνθη



Μητρόπολη, Ιατρικός Σύλλογος και Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης παρουσιάζουν διάλεξη του  Δρ. Θεολογίας Βασίλειου Φανάρα
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεότητας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, παρουσιάζουν τον Δρ. Θεολογίας κ. Βασίλειο Φανάρα στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα: «Η βιοηθική στα όρια της αρχής και του τέλους της ανθρώπινης ζωής».

Βιοηθική είναι ο κλάδος εκείνος της επιστήμης που ασχολείται με τα ηθικά προβλήματα που προέκυψαν από τις νέες ανακαλύψεις της Βιολογίας και τις εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής και συνίσταται στην προσπάθεια αποφυγής μη αντιστρεπτών καταστάσεων που σχετίζονται με τον χειρισμό του γενετικού υλικού. Η ραγδαία ανάπτυξη των Βιολογικών επιστημών και η δυνατότητα παρέμβασης του ανθρώπου σε διάφορες βιολογικές διαδικασίες έκαναν απαραίτητη την ανάπτυξη ενός νέου γνωστικού αντικειμένου, αυτού της Βιοηθικής. Από τη φύση της η Βιοηθική είναι το σημείο τομής διαφορετικών επιστημονικών πεδίων της Βιολογίας που περιλαμβάνουν τη Γενετική, τη Βιοτεχνολογία, τη Βιοϊατρική ενώ εμπλέκονται και διαφορετικοί γνωστικοί τομείς όπως η Νομική και η Θεολογία…

Ο κ. Βασίλειος Φανάρας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967.

• Έλαβε το πτυχίο Θεολογίας ΑΠΘ το 1989 και το 1992 το μάστερ Θεολογίας με την εργασία του για την Αντισύλληψη στον Ορθόδοξο γάμο.

• Το 1999 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης με τη διατριβή του για την ηθικοκοινωνική προσέγγιση στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

• Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια για τα θέματα της βιοηθικής.

• Διδάσκει στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

.