Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γυναίκα από την Θράκη έχει πάρει ο διάδοχος του Πεταλωτή νέος κυβ. εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος

Όταν γράφαμε ότι
φεύγει ο Πεταλωτής
αλλά πάλι κομοτηναίος
θα είναι ο εκπρόσωπος
της κυβέρνησης, φαίνεται
ότι κάτι παραπάνω ξέραμε...


ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ
Η ΣΥΡΑΓΩ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΚΑΙ
ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ;


Γαμπρός της Ροδόπης είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος διαπρεπής καθηγητής της πολιτικής της υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics που ορκίστηκε στη χθεσινή κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από τον Γιώργο Πεταλωτή. Πληροφορούμαστε ότι η σύζυγός του Συραγώ (Λίλλη) Χουλιαράκη είναι ανιψιά του Σταύρου Καζάκη, παιδί της αδελφής του Θωμαή που ζει στην Αθήνα. Η ίδια είναι γλωσσολόγος καθηγήτρια στο LSE και ζει με τον σύζυγό της στο Λονδίνο. Είναι γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού.


ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΑΡΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν τρίτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αναμενόταν να υπουργοποιηθεί και όπως φαίνεται ήλθε η κατάλληλη στιγμή. Διαθέτει ένα εξαιρετικά βαρύ και αναγνωρίσιμο βιογραφικό. Γεννήθηκε στη Δράμα ενώ η έρευνά του εστιάζεται σε πολιτικές υγείας που σχετίζονται με εθνικά συστήματα υγείας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα Γιαπωνέζικα, Κινέζικα, Ρώσικα και Ισπανικά. Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο ανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των κυβερνήσεων του Βελγίου, της Φιλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, και της Σουηδίας.

Σήμερα συνδιευθύνει το Παρατηρητήριο. Είναι επίτιμος διευθυντής στη Δημόσια Υγεία στην Αρχή Στρατηγικής Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νοτιοδυτικού Λονδίνου. Είναι επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στη Γαλλία. Επιμελείται των εκδόσεων του Cambridge University Press για τα Οικονομικά, τις πολιτικές και τη διοίκηση της Υγείας. Είναι αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Health Economics, Policy and Law των εκδόσεων Cambridge University Press. Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, της Φιλανδίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής, της Νότιας Κορέας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (2000-2003). Το 2000 και 2007 βραβεύτηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση για τις πολιτικές και τη διοίκηση υγείας στην Ευρώπη.


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Ίασμος νοιώθει περηφάνια που ένα δικό του πρόσωπο θα βρίσκεται σε αυτό το νευραλγικό πόστο. Το ζευγάρι δεν είχε κόψει τους δεσμούς με την γενέτειρα, μάλιστα πέρυσι πέρασαν 12 μέρες στον Ίασμο. Όταν ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σταύρο Καζάκη εξέφρασε την χαρά του που ο γαμπρός τους βρίσκεται σε αυτή την θέση, λέγοντας ότι όλη η οικογένεια είχε λαμπρή μόρφωση και σημαντικές ακαδημαϊκές θέσεις σε ξένα πανεπιστήμια. Η ανεψιά του είναι γλωσσολόγος, ο αδελφός της Γιώργος οικονομολόγος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ο γαμπρός του καθηγητής στο London School of Economics. Το ζευγάρι τώρα θα πρέπει να οργανώσει την επάνοδό του στην Ελλάδα από το Λονδίνο όπου ζει.

Ο κ. Καζάκης σχολιάζοντας στο «Χ» την υπουργοποίηση του Ηλία Μόσιαλου τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές και είναι κρίμα τέτοιοι άνθρωποι να χάνονται στη δίνη της εποχής. Στο αντικείμενό τους είναι ειδικός, από την ώρα που τον έβαλε τρίτο Επικρατείας υπήρχε η προοπτική να τον υπουργοποιήσει. Τους έδωσα τα συγχαρητήριά μου και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία.

Κυρίως να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην παρασυρθούν από την δίνη των όσων συμβαίνουν γιατί έχουν δυνατότητες τεράστιες να προσφέρουν».


Πηγή:  http://www.xronos.gr/