Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η χθεσινή επίσκεψη Γιαννακίδη στο Σουφλί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ
ΔΗΜΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ουσιαστικές επαφές με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς στον Δήμο Σουφλίου του Νομού Έβρου είχε χθες, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης. Στις συναντήσεις συμμετείχαν η Αντιπεριφειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ούστογλου, όπως επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Έβρου Μαρία Γκουγκουσκίδου, Λίτσα Κουκουβέλα και Γιάννης Κανελάκης.


Αρχικά, επισκέφθηκε τον Πολυχώρο Πολιτισμού (εργοστάσιο Τζίβρε), παρόντος και του Δημάρχου Σουφλίου Ευάγγελου Πουλιλιού.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού από τον διευθυντή του Μουσείου Γιώργο Τσιακίρη όπου τού τέθηκε το αίτημα να πιστοποιηθεί το μετάξι σαν προϊόν γεωγραφικής ένδειξης «Μετάξι Σουφλίου», όπως και να συμβάλλει η Περιφέρεια στην ολοκλήρωση του Αναπινιστηρίου, που είναι απαραίτητο για τη νηματοποίηση του μεταξιού, προτάσεις τις οποίες ο Περιφερειάρχης αντιμετώπισε θετικά.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο «Τα Γνάφαλα», όπου εκτίθεται ιδιωτική συλλογή. Η εικόνα για την αξιόλογη παραγωγή μεταξιού στο Σουφλί ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Μουσείο Μετάξης της Τράπεζας Πειραιώς και στο Αναπινιστήριο.

Κατά την παρουσία του στο Σουφλί, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε σημαντικές παραγωγικές μονάδες κι ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακίδης είχε μια σειρά εποικοδομητικών επαφών στο Δημαρχείο του Σουφλίου, παρουσία του Δημάρχου. Αρχικά, συνομίλησε με εκπροσώπους από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Σουφλίου, όπου οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν με ακρίβεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ συναντήθηκε με την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου. Οι έμποροι έθεσαν μια σειρά από προβλήματα με κυριότερο αυτό του παραεμπορίου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι σε επικείμενη σύσκεψη θα ενεργοποιηθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Θετικός στάθηκε και στα αιτήματα των παραγωγικών φορέων, παράλληλα και των πολιτιστικών συλλόγων, για να εστιάσουν στο πρόταγμα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως και να εξετάσει η Περιφέρεια το θέμα της τουριστικής προβολής.

Ο κ. Γιαννακίδης διέκρινε μέσα από τις χθεσινές του επαφές με τους φορείς και τους κατοίκους του Έβρου ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται ν’ αναδειχθεί αλλά και να ενισχυθεί η προσπάθειά τους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, μιλώντας τους για τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Περιφέρεια στην εθνική οικονομία με την αναβάθμιση των λιμανιών και την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης.

.