Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Χατζηοσμάν για το κλείσιμο κλινικών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής


Κατατέθηκε σήμερα προς τον
υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα τις φήμες για το κλείσιμο κλινικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.


ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ. Πρωτ.: 18332/23.06.2011


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Απειλούνται με κλείσιμο κλινικές στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»


Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι φήμες για κλείσιμο κλινικών ή μείωση προσωπικού και μεταφορά κάποιων κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος ή υποβάθμισης κλινικών του Νοσοκομείου Κομοτηνής θα προκαλέσει αλυσίδα προβλημάτων στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Ροδόπη. Συγχρόνως, θα υποβάλει τους ασθενείς σε μία απίστευτη ταλαιπωρία καθώς τα κοντινότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, γεγονός που θα επιβαρύνει την άμεση μεταφορά ασθενών και κατ’ επέκταση, την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Επειδή το Νοσοκομείο Κομοτηνής αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία με συντονισμένες προσπάθειες επιχειρούμε να επιλύσουμε το τελευταίο διάστημα, το ενδεχόμενο κλεισίματος ή μεταφοράς κλινικών θα δώσει την χαριστική βολή στο νοσοκομείο και στον χώρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ροδόπης.

Βάσει των παραπάνω


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Επιβεβαιώνει τις φήμες για κλείσιμο ή μεταφορά κάποιων κλινικών; Αν ναι, για ποιες κλινικές πρόκειται και με ποιο αιτιολογικό ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις;

2. Συμφωνεί η ηγεσία του Υπουργείου με το κλείσιμο κλινικών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής; Αν ναι, με ποιο σκεπτικό; Αν όχι, ποια μέτρα θα λάβει για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των υφιστάμενων κλινικών;


Ο ερωτών βουλευτής,

Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ
.