Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το ΥΠΕΚΑ αποκαλύπτει: Ανύπαρκτα τα οικονομικά οφέλη από τα Μεταλλεία Χρυσού!

Ποια είναι τα οφέλη για την εθνική οικονομία από τις μεταλλευτικές επενδύσεις; ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!!!   Ποια είναι τα οφέλη για την τοπική οικονομία; ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!
               ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ...



Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε σχετική ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα οφέλη του Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών από τις μεταλλευτικές επενδύσεις.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι: “Ο μεταλλευτικός κώδικας, επί μεταλλείων ή των προϊόντων αυτών απαγορεύει οποιαδήποτε επιβολή τοπικής ειδικής φορολογίας ή εισφοράς ή άλλης οποιασδήποτε μορφής τοπικής ειδικής επιβαρύνσεως, υπέρ οιασδήποτε τοπικής, Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή και υπέρ οιουδήποτε ειδικού ταμείου ή κοινωφελούς σκοπού”!!!

Για το άλλο μεγάλο θέμα που θέτει η ερώτηση των βουλευτών, για τα οφέλη του Ελληνικού Δημοσίου από την εκμετάλλευση του μεταλλευτικού πλούτου της χώρας, το Υπουργείο σιωπά. Και σιωπά επειδή δεν τολμά. Δεν τολμά να πει στους Έλληνες ότι για τα ιδιωτικά μεταλλεία ο Μεταλλευτικός Κώδικας δεν προβλέπει δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου!

Από το ιδιωτικό μεταλλείο χρυσού του Περάματος στον Έβρο, όπως και από τα ιδιωτικά μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, το Δημόσιο δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ, οι Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές δεν θα πάρουν τίποτα, ή μάλλον κάτι θα μας δώσουν. Διαβάστε παρακάτω…


Αυτές είναι οι περίφημες “μεγάλες επενδύσεις”!

Την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές, η Κυβέρνηση σιωπηλά συναινεί στη μεγάλη ληστεία του εθνικού μας πλούτου από τους υποτιθέμενους “επενδυτές” στα μεταλλεία.

Τα πολυδιαφημισμένα 28 δις ευρώ του μεταλλευτικού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας δεν θα πάνε στα δημόσια ταμεία και στην πληρωμή των δανείων, ούτε στους Δήμους και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά στις τσέπες των μετόχων των εταιρειών. H κυβέρνησή μας προτιμά να τα πάρει από τους συνταξιούχους.

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:





Παράλληλα δείτε τι προβλέπει ο μεταλλευτικός κώδικας, στο άρθρο 68, για την τοπική κοινωνία:


Μας δίνουν τα μπάζα!!!



 
  Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/