Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ύψηλοί προσκεκλημένοι από την Βρετανία σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Βρετανικού Κοινοβουλίου, τα μέλη της αλλά και τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα δέχθηκε το πρωί στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Βρετανικού Κοινοβουλίου κ. Keith Vaz, μέλη της Επιτροπής, καθώς και τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. David Landsman, δέχθηκε το πρωί στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Η κ. Νικολάου τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο από το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και απάντησε σε ερωτήσεις που της τέθηκαν γύρω από αυτό το ζήτημα.

Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν αφορά μόνο τον Έβρο και τη χώρα μας, αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να δοθεί συνολική λύση.

«Το πρόβλημα είναι πλέον ασφυκτικό για τον Έβρο και αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν μπορεί ο Έβρος να επωμίζεται όλο αυτό το βάρος» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κ. Keith Vaz ευχαρίστησε την κ. Νικολάου για την ενημέρωση και την προσκάλεσε να παραστεί στις εργασίες συνάντησης που θα γίνει στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο με θέμα το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης και στην οποία θα συμμετέχουν Κοινοβουλευτικές Επιτροπές από κράτη της Ευρώπης καθώς και χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες.