Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πιστοί στο "Μνημόνιο" στην Skoda Ξάνθη


ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ;

                      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
                         ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
                               ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
 




Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που σε καθημερινή βάση περιμένουμε να μάθουμε και να μάθετε κάποιο νέο από τον μεταγραφικό τομέα. Σε μια χρονιά που -από την αρχή κιόλας- ξέραμε ότι για την ομάδα μας υπάρχει περιορισμένο μπάτζετ, προσαρμοσμένο σε εποχές ΔΝΤ. Εξάλλου, ο Χρήστος Πανόπουλος πριν ακόμη ξεκινήσει η σεζόν του 2010 για την ομάδα, πέρυσι το καλοκαίρι είχε ξεκαθαρίσει δημόσια ότι οι κινήσεις για το 2011 θα είναι αρκετά περιορισμένες, είχε θέσει μάλιστα και ως ταβάνι τις 70.000 ευρώ για νέα συμβόλαια.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στο site της ομάδος ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου θέλησε να μας το υπενθυμίσει, προφανώς για να μην υπάρχουν «προσδοκίες» και δείχνοντας συγχρόνως ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προαναφερθέντα. Σημείωσε δε -και όχι τυχαία- ότι οι ανακοινώσεις από πλευράς Πανόπουλου -όσον αφορά το φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό- γίνανε παρουσία δημοσιογράφων, σε τραπέζι που παρέθεσε ο μεγαλομέτοχος πέρυσι το καλοκαίρι, ακριβώς για να μας ενημερώσει. Οπότε ξέρουμε από πρώτο χέρι για τον προγραμματισμό και δεν πρέπει να δημιουργούμε προσδοκίες στον κόσμο, αλλά απεναντίας να είμαστε ρεαλιστές. Τουλάχιστον εμείς έτσι το αντιλαμβανόμαστε. Θα πω μια αλήθεια, είναι από τις σπάνιες φορές που τουλάχιστον επικοινωνιακά είναι σε σωστό δρόμο.

Ας τα δούμε λοιπόν ρεαλιστικά.

Είπατε ότι πέρυσι, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, επενδύσατε χτίζοντας μια ομάδα στην οποία φέτος θα γίνουν προσθήκες κάποιων παικτών με πολύ λιγότερο κόστος από τις περσινές μεταγραφές. Για να συνεχίσει όμως να χτίζει κάποιος πρέπει να υπάρχει το οικοδόμημα. Ίσως να σας διαφεύγει, αλλά από αυτό που αρχίσατε να χτίζετε πέρυσι, ουσιαστικά έχει μείνει μόνο ο Κατόνγκο! Υπάρχουν επίσης άλλοι 18 ποδοσφαιριστές που συμπληρώνουν το ρόστερ και μέσα σε αυτούς οι 4 είναι τερματοφύλακες. Ίσως να χτίσαμε στην άμμο. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη το τι είπαμε πέρυσι και ας πούμε την αλήθεια, μια αλήθεια που είναι ΛΟΓΙΚΟ να δεχτούμε όλοι. Προσωπικά, δεν έχω την απαίτηση από τον κ. Πανόπουλο να βάλει περισσότερα από όσα μπορεί. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όταν ομάδες σαν την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό έχουν ταβάνι τα 200 και 500 χιλ ευρώ, αντίστοιχα εγώ δεν έχω απαίτηση από το μεγαλομέτοχο της Ξάνθης να ξοδέψει ποσά που είναι πλέον πέρα από τα δεδομένα της ομάδας μας. Πρέπει όμως να δεχτώ ότι εδώ και 2 χρόνια αλλά και για τα επόμενα, πρωταρχικός μου στόχος είναι η σωτηρία και πάνω σε αυτό δεν θέλω να με κοροϊδεύει κανείς. Με 70.000 ευρώ ξέρεις τί παίρνεις και ξέρεις τί χρειάζεσαι περισσότερο…πολύ τύχη!!! Παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα δοθούν σε μία με δύο περιπτώσεις και λίγο περισσότερα όπως έχει ήδη γίνει στην περίπτωση του Μαρκόφσκι. Τώρα αν κάποιους τους ξενίζουν αυτά τα ποσά θα τους πούμε απλά ότι στο υπάρχον ρόστερ το 80% περίπου κυμαίνεται εκεί.


Ανοικτή πόρτα

Από όσα είπε στη συνέντευξή του ο Γιάννης Παπαδημητρίου και αναφερόμενος σε αποχωρήσεις παικτών φαίνεται πως υπάρχει περίπτωση να διαβούν την πόρτα της εξόδου και άλλοι. Αυτό τουλάχιστον καταλάβαμε από τη στιγμή που μίλησε για το ότι ολοκληρώθηκαν οι αποχωρήσεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε συμφωνούμε σε κάποια πράγματα είτε όχι, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό της Ξάνθης έχουν μπροστά τους το δυσκολότερο έργο από κάθε άλλη φορά. Έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα χρήματα και πολλές τρύπες για να κλείσουν. Υπομονή…


Πηγή:  http://xanthireds.blogspot.com/